Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Výzva na sociálnych sieťach odštartovala veľkú vec. Internet zaplavili fotky ľudí, bojujúcich za čistejšiu planétu

Výzva na sociálnych sieťach odštartovala veľkú vec. Internet zaplavili fotky ľudí, bojujúcich za čistejšiu planétu

reklama:
Výzva na sociálnych sieťach odštartovala veľkú vec. Internet zaplavili fotky ľudí, bojujúcich za čistejšiu planétu

Konečne ľudia využívajú sociálne siete aj k dobrej myšlienke. Po množstve nezmyselných trendov, ktoré sa šírili internetom, je tu jeden, ktorý skutočne stojí za to. Užívatelia Instagramu či Facebooku z celého sveta sa zapájajú do výzvy pod hashtagom #trashtag. Robia vďaka tomu veľmi záslužnú vec.

Foto: vozrojdeniejk

Stop odpadu

Každú chvíľku sme svedkami toho, ako sa na internete objaví nová mánia, ktorej sa zúčastňujú stovky až tisíce ľudí. Len nedávno sme tu mali tzv. syrovú výzvu, v rámci ktorej užívatelia sociálnych sietí hádzali deťom do tvárí plátok mliečnej dobroty. Predtým sa ženy na Instagrame menili na živé bábiky v rámci výzvy #BratzChallenge, či pod hashtagom #powerofmakeup ukazovali, ako ich dokážu zmeniť šminky.

Teraz je tu nový trend, ktorý nikoho nevyzýva robiť nič šialené, riskantné, ani hlúpe. Táto výzva, naopak, povzbudzuje ľudí, aby urobili niečo prospešné. Výzva #trashtag má za cieľ vyvolať v užívateľoch sociálnych sietí záujem o životné prostredie a o to, ako odbremeniť našu planétu od množstva odpadu.

Foto: east.mojo

Nápad spred 4 rokov

Myšlienka najnovšej výzvy šíriacej sa internetom siaha až do roku 2015, keď spoločnosť UCO (Utility, Comfort and Originality) vytvorila súťaž nazvanú „The Trashtag Project“. Šancu vyhrať zaujímavé ceny mal vtedy každý, kto sa odfotil pri zbere odpadkov. Zdá sa, že dnes, po 4 rokoch, nakopla táto súťaž užívateľov sociálnych sietí k fantastickej veci.

Dňa 5. marca sa na Facebooku objavil príspevok, ktorý odštartoval niečo veľké. „Tu je nová výzva pre vás všetkých, znudení mladí. Urobte záber z oblasti, ktorá potrebuje vyčistiť alebo zveľadiť, a potom odfoťte, čo ste s tým urobili,“ píše sa na profile Byrona Romána. Jeho príspevok bol zdieľaný viac ako 315 000-krát, pričom si získal popularitu na celom svete a na viacerých platformách sociálnych médií.

A post shared by Rhi (@rhi__scott) on Mar 13, 2019 at 10:02am PDT

Foto: Facebook, Instagram, tiphero.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. júna 2023Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.