Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Za vysvedčenie notebook?

reklama:

Máte doma budúceho stredoškoláka, či vysokoškoláka? Potom ho môžete odmeniť za snahu praktickou vecou – notebookom.

Pri výbere tohto elektronického pomocníka by ste nemali zabúdať na hlavné kritériá, ako napr. skladnosť, váha prístroja ale i pamäť, či pre mnohých dôležitý dizajn. Všímajte si tiež príslušenstvo (napr. dĺžka šnúry adaptéru), ktoré máte v cene, resp. ktoré by ste mohli prikúpiť.

Náš tip: Tak ako starostlivo vyberáte notebook, tak starostlivo by ste mali vyberať aj batoh na notebook. Je totiž veľmi dôležité, aby sa tomuto technickému zázraku pri prenosoch nič nestalo.

Trendy taška na notebook

Vaše dieťa tak vymení klasické batohy do školy za modernejšiu verziu batohu, či tašky na notebook. Laptoty sú veľkou výhodou – vezme si ho bez problému so sebou do školy, vlaku, kaviarne. A samozrejme, o životnosti notebooku rozhoduje aj správny obal.

Od syntetiky po kožu

Najrozšírenejším materiálom tašiek a batohov je polyester. Existujú však aj ďalšie možnosti ako: nylon, koža, železo, či dokonca neoprén. Kožená taška bude vyzerať reprezentatívnejšie než tá z polyesteru, kovový materiál je zase ťažší, avšak odolá väčšej záťaži a lepšie ochráni notebook pri možnom páde.

O kvalite tašky na notebook však nerozhoduje len samotný materiál, ale i riešenie úložného priestoru na ďalšie príslušenstvo, či samotné šitie (pevnosť švov). Dôležité je všímať si i materiál popruhov. Plastové popruhy môžu pri častom prenášaní prasknúť a notebook sa tak neležane ocitne na zemi. Vhodným variantom nie sú ani kovové úchytky, tie sa totiž veľmi ľahko opotrebujú.

Notebooky na základnú školu?

Na Slovensku je zatiaľ táto realita v nedohľadne, resp. nie je to bežná prax, aby si žiaci prvého či druhého stupňa nosili notebooky do školy. V susednom Poľsku však uvažujú, že by svojim žiakom k povinným učebniciam požičali notebooky.

Viac informácii na www.topgal.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. júna 2012

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.