Portál pre mamičky a ich detičky
- Katarína V.

Zajtra je Medzinárodný deň bez diét. Predstavujeme extra maškrtné menu

subpage-img

Dajte si s nami extra maškrtné menu na Medzinárodný deň bez diét. 6. 5 si to môžeme dopriať. Potom sa však nezabudnite vrátiť do starých zdravých koľají.

 

Predjedlo: Špargľa v slaninkovom kabáte s holandskou omáčkou

Potrebujeme: Špargľu zelenú

Plátky slaniny

Korenie, soľ

5 polievkových lyžíc  Masla

2x Žltka

Citronová šťava z ½ citróna

2 dc Bujón alebo zeleninový vývar

 

Žĺtka si vyšľaháme nad parou. Postupne pri šľahaní pridávame vývar, citrónovú šťavu. Keď je všetko napenené a vyšľahané, necháme odstáť asi 1 minútu a pridáme maslo, ktoré opatrne zamiešame. Osolíme a okoreníme. Ak to varíme pre dospelých, môžeme v procese šľahania nad parou pridať aj pár kvapiek bieleho vína.

Zelenú špargľu uvaríme vo vode asi 10 minút. Potom odkvapkáme a zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici dochrumkava.

Špargľu servírujeme poliatu holandskou omáčkou.

 


Hlavné jedlo: Hovädzie burgery v chrumkavej žemli

Potrebujeme: Hovädzie mleté mäso 250g, bravčové mleté mäso 100g

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžička barbeque omáčky

Majoránka

Korenie

Soľ

Cibuľa

Uhorka kyslá

Paradajka

Plátkový syr

Žemľa

 

Postup: Mäso zmiešame s omáčkami, korením a soľou. Robíme malé guličky, ktoré na rozpálenom ohni pritlačíme na panvicu (tak aby sa nerozpadli). K hamburgerom opečieme na panvici do zlatova krúžky cibule. Nakrájame paradajku, kyslú uhorku a na teplé mäso dáme roztopiť plátkový syr.

Potom si rozrežeme žemľu a opečieme ju na sucho v toastovači alebo na panvici.

 


Dezert: Lávový koláčik

Potrebujeme: 150g horkej čokolády /alebo čokolády na varenie

2 vajíčka

100g polohrubej múky

150g práškového cukru

150g masla

100g kakaa

 

Postup: Nad parou rozpustíme čokoládu. Vmiešame maslo, cukor a miešame do hladkej konzistencie. Necháme odstáť asi 2 mínútky a primiešame ostatné suroviny.

Vymastíme si koláčikové formy maslom a vysypeme práškovým cukrom. Pečieme v trúbe na 180 stupňov, cca 10 minút. Ak chcete mať extra čokoládový koláč, ktorý sa veľmi leje, môžete ho tam nechať len 5 minút. Odporúčame zlatý stred takých 7 minút.

 


Foto: Pixabay.com

 


Autor: Katarína V.

 

 

 

 

Zlý text
Dobrý text

Ďalšie články na ukulele.sk

Deti a počítač

Akternatívne sladenie

Jedzte grapefruit každý deň, a s vašim telom sa budú diať zázraky

Krásne telo aj po pôrode. Ako sa starať o pokožku, aby strie nemali žiadnu šancu?

5 jednoduchých spôsobov, ako vychovať empatické dieťa