Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zarastené chĺpky sú večný problém. Vieme, ako na ne

reklama:
Zarastené chĺpky sú večný problém. Vieme, ako na ne

S pribúdajúcimi slnečnými lúčmi prichádza obdobie šiat, sukní a plaviek. Okrem celulitídy a strií nás môže na nohách a slabinách potrápiť ešte jedna nepríjemnosť. A tou sú zarastajúce chĺpky. Aj keď ide hlavne o estetický problém, zarastené chĺpky dokážu byť pekne bolestivé. Akým spôsobom môžete predísť ich vzniku?

Zamerané na prevenciu. Koniec červeným fliačikom a pupienkom

Červené fliačky, pupienky alebo boláčiky. Zarastený chĺpok má veľa podôb a rozhodne nejde o nič príjemné. Zabudnite na stláčanie. Aby ste sa tohto problému zbavili, skúste predísť jeho vzniku. Aké zásady by ste teda mali prijať za svoje?

Zabudnite na epiláciu. Vytrhávaním chĺpkov iba podporíte problém

Zarastené chĺpky sa vám na nohách a slabinách objavia spravidla vtedy, ak ste predtým vytrhávali svoje chĺpky aj s korienkami. V dôsledku vytrhávania sa chĺpok mohol pretrhnúť. Alebo vyrastá oslabený a už nemá silu na to, aby sa dostal nad povrch kože. Tieto chĺpky tak nedokážu nájsť správnu cestu a vyrastajú pod kožou. Preto zabudnite na epiláciu a chĺpky si zásadne holte kvalitnou žiletkou.

Používajte iba ostrú žiletku

Holte sa iba ostrou žiletkou. Pokiaľ používate jednorazové holítko, vždy skontrolujte, či nie je tupé. Vymeňte ho za nové po dvoch až troch použitiach.

Pred každým holením žiletku dôkladne vydezinfikujte

Dezinfikujete si žiletku pred každým použitím? Ak nie, naučte sa to. Na dezinfikovanie použite akýkoľvek alkohol. Týmto prístupom zabránite tomu, aby sa vám do kože dostala prípadná infekcia, ktorá by podporila aj zarastanie chĺpkov.

Holte sa až na záver kúpeľa

Je dôležité, aby ste pred holením svoje chĺpky zmäkčili. Preto je ideálne, keď sa budete holiť až na záver sprchovania alebo kúpeľa. Vaše chĺpky tak budú poddajnejšie a vlasové folikuly otvorené. Na holenie bude v tomto prípade lepšie pripravená aj vaša pokožka.

Pri holení používajte gél či penu na holenie

Dámska pena či gél na holenie by pre vás mala byť samozrejmosťou, nikdy sa totiž nehoľte nasucho. Pokiaľ nemáte penu či gél práve po ruke, použite aspoň kondicionér na vlasy. Tieto prípravky vaše chĺpky opäť zmäkčia. Navyše vám bude holítko lepšie kĺzať po pokožke, vďaka čomu sa vyvarujete jej poškodeniu. Ak má vaša pokožka sklony k zarastaniu chĺpkov, holte sa vždy v smere ich rastu.

Oholené miesta vyčistite pleťovou vodičkou

Na záver holenia naneste na bavlnený kozmetický tampón balzam po holení či pleťovú vodu, ktorou si očistite všetky oholené miesta. Zamerajte sa hlavne na oblasť slabín. Práve tu majú chĺpky najväčšiu tendenciu k zarastaniu. Vďaka balzamu po holení či pleťovej vodičke dosiahnete upokojenie pleti.

Vykonávajte pravidelný peeling

Svojim nohám i slabinám doprajte raz až dvakrát týždenne poctivý peeling, ktorý robte krúživými pohybmi. Odstránite tým odumreté kožné bunky, pod ktorými by mohlo dôjsť práve k zarastaniu chĺpkov. Na peeling použite suroviny, ktoré nájdete doma. Skvelá je mletá káva alebo kombinácia cukru kryštálu a olivového oleja.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.