Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zaspávanie pri tablete? Pre vaše dieťa to môže mať fatálne následky

reklama:
Zaspávanie pri tablete? Pre vaše dieťa to môže mať fatálne následky

Zaspáva vaše dieťa vedľa tabletu či mobilu, na ktorom si pred spaním púšťa rozprávky alebo obľúbené seriály? Rodičia 11 ročného Calluma Hewkina vám sami povedia, že to nie je vôbec dobrý nápad. Rozžeravený tablet pripojený na nabíjačku totiž v posteli ich syna vypálil dieru do matraca. Podľa hasičov išlo doslova o zázrak, že Callum vyviazol z tejto udalosti živý.

Hoci by sme mali svojim deťom čítať pred spaním rozprávky, mnoho rodičov si večerné uspávanie svojich detí chce čo najviac uľahčiť. Týmto rodičom tak vyhovuje, keď ich dieťa zaspáva pri obľúbenej rozprávke alebo seriáli, ktoré si púšťa na tablete, mobilnom telefóne, alebo dokonca notebooku.

Avšak aj moderná technológia má svoje úskalia. Sledovanie rozprávok pred spaním na rozdiel od prečítania knižiek nerozvíja u dieťaťa fantáziu ani slovnú zásobu. Avšak nielen to. Elektronické zariadenia, ktoré sú navyše pripojené na nabíjačku, sa môžu veľmi ľahko prehriať. Pre deti tak predstavujú skutočne veľké nebezpečenstvo.

Svoje o tom vie rodina z britského Staffordshiru, ktorých 11 ročný syn Callum si vzal svoj tablet natajno večer do postele. Callum si zapol tablet do nabíjačky a pustil si na ňom film. V priebehu sledovania však zaspal. Keď jeho rodičia Amy a Stewart Hewkinovci vstúpili ráno do jeho izby, vystrašil ich hustý dym, roztavený tablet a diera vypálená do matraca. Callumovi sa našťastie nič nestalo.

"Máme doma jasné pravidlá, že večer a v noci do postele nepatrí žiadna elektronika. Vôbec sme ale netušili, že Callum schmatol tablet, napojil si ho do elektriny a púšťal si na ňom filmy. Dúfam, že to, čo sa stalo, bude pre neho veľké ponaučenie", hovorí chlapcov otec Stewart.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.