Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zaujímali ste sa niekedy o to, čo môžete a nemôžete robiť, keď máte svoje dni? Niečo vás možno aj prekvapí

reklama:
Zaujímali ste sa niekedy o to, čo môžete a nemôžete robiť, keď máte svoje dni? Niečo vás možno aj prekvapí

Ako ženy sme boli obdarované možnosťou darovať život! Toto privilégium je veľká česť, ktorá so sebou však nesie aj isté povinnosti a nepríjemnosti. Pravda je taká, že toto privilégium musíme splácať pravidelne každý mesiac.

Často si mnoho žien po celom svete myslí, že v období svojich dní je obmedzená radom činností! Dnes by sme vám však radi povedali, že to tak nemusí byť. Poradíme vám, čo s istotou môžete robiť a čomu by ste sa naopak mali radšej vyhnúť.

Nemusíte sa báť, nebudeme hovoriť o tom, že by ste sa mali vyhýbať bielym nohavičkám. Naopak vám poradíme tipy a triky, ako toto obdobie zvládnuť bez ujmy a v zdraví.

Bolesť

Čo si budeme hovoriť, mnoho žien pri menštruácii trpí neznesiteľnými bolesťami v podbrušku. Tomuto sa naozaj hovorí "splácanie". Je ale vhodné v tomto období ihneď siahnuť po tabletkách? Samozrejme vám to nikto zakázať nemôže! Majte však vždy na pamäti, že je potrebné sa vyhnúť liekom, ktoré ovplyvňujú tvorbu a zrážanlivosť krvi.

Tiež by ste si mali byť vedomí faktu, že počas menštruácie dochádza k sérii hormonálnych zmien, v dôsledku čoho sa môže meniť aj reakcia organizmu na lieky. Buďte teda opatrné, nech si zbytočne nevyvoláte alergiu, intoleranciu na určitý druh liekov.

Horúca vaňa

Zabrániť vám horúcej vani nikto nemôže, majte však na pamäti, že horúca voda (a teda aj sprcha) stimuluje krv, čo môže viesť k nadmernému krvácaniu.

Alkohol

Podobné účinky má aj alkohol, ktorý rozširuje cievy. V období menštruácie by ste tak mali piť s rozmyslom.

Potraviny

V období menštruácie by ste sa tiež mali vyhnúť rade potravín:

  • čokoláda
  • kváskový chlieb
  • silne pikantné alebo slané potraviny
  • kyslá smotana
  • vajcia
  • mlieko
  • káva
  • klobásy a iné mastné údeniny

Takýto druh potravín môže tiež vyvolať bolesti hlavy a závraty. Majte na pamäti, že je obdobie menštruácie spojené s detoxikáciou tela, a tak by ste k tomu mali aj pristupovať z hľadiska potravín, ktoré prijímate.

Cvičenie

Predtým prevládal názor fyzickej neaktivity v priebehu menštruácie. V súčasnej dobe sa však názor obracia a cvičenie v skutočnosti môže prispieť k potlačeniu menštruačných bolestí.

Kozmetika

Vzhľadom k tomu, že v období menštruácie dochádza k sérii hormonálnych zmien, sú akékoľvek kozmetické procedúry len vyhodené peniaze.

Farbenie vlasov

Farbenie vlasov, trhanie obočia, depilácia a pod. By ste sa mali oblúkom vyhnúť, lebo v období menštruácie máte vyšší obsah progesterónu v krvi, čo znamená, že ste ku všetkému oveľa citlivejšie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.