Portál pre mamičky a ich detičky
- Katarína V.

Zdravé sladkosti pre deti II. Marcipánové pralinky v domácej čokoláde

subpage-img
Prinášame ďalší typ na zdravú sladkosť v podobe domácich bonbónov. Vyskúšajte! Tento recept je maximálne jednoduchý, chutný a pre maškrtné chvíle ako stvorený.

Dnes si urobíme čokoládu s pravým raw marcipánom.

Potrebujeme: Na čokoládu:

-3 lyžičky raw nepraženého kakaa/karob

-4 lyžice extra panenského kokosového oleja

-4 lyžice raw kakaového masla

-4 lyžičky kokosového cukru/agáve sirupu/alebo iného raw sladidla

Na marcipán:

-mandľovú múku/podrvené mandle

- agáve sirup a pod

-ľubovoľná ingrediencia je vanilkový lusk alebo vanilková esencia

Postup: Kokosový olej si vyberieme zo špajze a dáme na teplé miesto v dome, aby sa nám roztopil. Nad parou vo donom kúpeli pridávame do oleja kakaové maslo, ktoré sa tiež potrebuje roztopiť. Pridáme kakao a sladidlo a dobre premiešame.  Odstavíme a necháme vychladnúť 5 minúť.

Množstvo marcipánu a jeho sladkosť si sami regulujete podľa vašej chuti, preto ani nepíšeme presné množstvo ingrediencií. Mandľovú múku rozmiešame s tekutým agávovým sirupom, až kým netvoria jednu hmotu. Na lepšie spojenie môžeme pridať trochu vody alebo kokosového oleja.

Z marcipánu vytvoríme guľôčky a tie obaľujeme v čokoláde. Dáme zatuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny.

Výsledné guľôčky môžeme posypať ozdobným sypaním, perličkami, vločkami a pod., prípadne nasekanými orieškami.

Dobrú chuť!

 

Obrázok: Pixabay.com

 

Autor: Katarína V. 

 

Zlý text
Dobrý text

Ďalšie články na ukulele.sk

Napätie vrcholí, už len mesiac do vysvedčenia! Ako zabrániť strachu dieťaťa a stresu rodičov?

5 zaručených znakov, že vaše dieťa vám klame

Rady ako predchádzať a následne už aj postupovať, ak Vaše dieťa náhodou zje alebo prehltne niečo nebezpečné

Aké boli reakcie detí, keď prvýkrát ochutnali citrón?

Krátky film, ktorý Vás totálne chytí za srdce. Volá sa: Mama