Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena je alergická skoro na všetko, vrátane svojho manžela

reklama:
Žena je alergická skoro na všetko, vrátane svojho manžela

Johanna Wakins trpela migrénami, neobvyklými vyrážkami a syndrómom dráždivého čreva po mnoho rokov. Čo je ale zarážajúce je to, že sa u Johanny začali prejavovať alergické reakcie na ľudí. Avšak príznaky boli ešte horšie a to po tom, čo si vzala svojho manžela Scotta. Johanna si všimla, že akonáhle príde Scott do miestnosti, tak sa začne cítiť horšie. Akonáhle Scott odišiel, bolo Johanne zrazu oveľa lepšie. Akonáhle sa ale Scott opäť vrátil, začala mať Johanna počas dvoch minút príznaky na anafylaktický šok.

Johanna nechápala, ako je to možné. Pred všetkými ľuďmi sa síce necítila svojsky a nebolo jej dobre, ale u Scotta sa to zhoršilo. U 29-ročnej Johanny z Minneapolis bol diagnostikovaný syndróm aktivácie žírnych buniek (MCAS), čo je vzácna porucha imunitného systému, pri ktorej je jedinec alergický takmer na všetko.

Veľmi smutné na tomto prípade je, že pri tejto chorobe, vaše bunky reagujú inak, než by mali. Bunky, ktoré sú určené na ochranu vášho tela zmutujú a namiesto toho na vaše telo útočia. Výsledkom tejto choroby je to, že Johanna musí spať sama v podkroví s utesnenými oknami a vzduchovým filtrom. Scott sa k tejto situácii vyjadril následne "Riešenie tohto problému nie je vôbec jednoduché. Chcem, aby bola Johanna v bezpečí, ale vidieť sa s ňou ohrozuje jej bezpečnosť. Jedným zo spôsobov, ako sa o ňu môžem postarať, je vidieť sa s ňou čo najmenej, aké ironické."

"Nehodlám ohroziť jej život." Keď varí večeru pre oboch, môžu používať iba 15 potravín, ktoré Johanna môže jesť. Každý deň spolu komunikujú prostredníctvom textových správ. Ich spoločné večery fungujú tak, že spoločne sledujú rovnaký film, akurát každý v inej izbe a diskutujú o ňom cez sms.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.