Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena je v šoku po tom, čo podstúpila test DNA, aby zistila, že nie je biologickou matkou svojich detí

reklama:
Žena je v šoku po tom, čo podstúpila test DNA, aby zistila, že nie je biologickou matkou svojich detí

Lydia Fairchild zažila niečo, čo by žiadna mama nikdy nečakala a nechcela zažiť. Bola obvinená, že nie je biologickou matkou svojich detí. Ako matky nosíme svoje bábätká v bruchu a potom ich rodíme a vychovávame. Ani na chvíľu nám nepríde, že by to niekto niekedy spochybňoval. Avšak matka v štáte Washington takmer prišla o svoje deti po tom, čo dostala prekvapivý výsledok testu DNA. V roku 2006 sa Lydia stretla s finančnými problémami a požiadala o vládnu pomoc. Jednou z požiadaviek bolo vykonanie testu DNA.

Nečakaný výsledok testu

Muselo sa dokázať, že ona a jej partner boli skutočnými rodičmi detí. Matka troch detí o tom nepremýšľala, kým nevyšli výsledky testov. Výskum ukázal, že jej DNA je nezlučiteľná s tým, čo majú deti. Lydia nemohla uveriť výsledkom a myslela si, že to musí byť chyba. Takže hneď urobila ďalší test. Ukázalo sa však, že výsledok je rovnaký. Žena bola veľmi prekvapená, o to viac, že DNA jej partnera zodpovedala DNA ich detí. „Vedela som, že som s nimi tehotná a porodila som ich. Nemala som o tom žiadne pochybnosti,“ povedala Lydia. V prípade 26 ročnej ženy sa tak začalo vyšetrovanie. Hoci jej gynekológ doktor Dreisbach, ktorý bol pri všetkých pôrodoch, súhlasil so svedectvom na súde, žiadny právnik sa nechcel prípadu kvôli výsledkom DNA ujať.

„Testovanie DNA je stopercentne spoľahlivé a neklame,“ uviedla sociálna pracovníčka. Sociálna služba jej hrozila odobratím detí. Pre túto mladú matku to bola hrozná situácia. Žena, rozzúrená celou touto situáciou, bola v bode zlomu. Sudca jej nariadil, aby si našla právnika, ale nikto sa nechcel jej prípadu ujať. Sociálna pracovníčka ju medzitým varovala, že jej deti môžu vziať kedykoľvek. Lýdia v zúfalstve dokonca uvažovala o ich skrytí. Našťastie sa Lydia po nejakej dobe mohla nadýchnuť. Bolo to preto, že Karen Keegan z Bostonu bola v podobnej situácii. Táto žena potrebovala transplantáciu obličky. V nádeji, že jeden z jej synov by mohol byť darcom, jej rodina prešla testami DNA.

Chimerizmus

Karen získala presne rovnaké skóre ako Lydia. Testy ukázali, že žiadne z jej detí nezodpovedá jej DNA, čo lekára ohromilo. V prípade Karen však prebehol ďalší výskum s cieľom extrahovať DNA z celého jej tela. Ukázalo sa, že DNA v uzlíku štítnej žľazy sa zhoduje s DNA detí. Lekári zistili, že v prípade Lydi a Karen existuje lekársky fenomén zvaný „chimerizmus“. To znamená, že obe ženy mali mať súrodenca, dvojča, ale v maternici sa obe oplodnené vajíčka spojili do jedného plodu, ktorý mal v sebe dve oddelené vlákna DNA. V snahe dokázať, že Lydia je biologickou matkou svojich detí, prešla rovnakým výskumom ako Karen.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.