Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena nosila väčšinu svojho života v bruchu kamenné dieťa. O niečom takom ste pravdepodobne nikdy nepočuli

reklama:
Žena nosila väčšinu svojho života v bruchu kamenné dieťa. O niečom takom ste pravdepodobne nikdy nepočuli

Žena nosila väčšinu svojho života v bruchu kamenné dieťa. Dnes má 73 rokov a pre lekárov je skutočnou senzáciou. Röntgenové snímky prekvapili nielen ju, ale aj samotných lekárov. Bolesť brucha je príznakom rôznych chorôb. Kým neurobíme správny výskum, je ťažké vedieť, prečo pretrváva. Istá žena na vlastnej koži zažila, aká prekvapivá môže byť diagnóza po pretrvávaní takýchto problémov.

Netušila, že niečo také je vôbec možné. Na röntgenových snímkach sa objavilo „kamenné dieťa“. Istá žena, ktorá takmer celý život nemala žiadne zdravotné problémy, sa začala sťažovať na bolesti žalúdka a malátnosť. Príznaky neustupovali, a tak sa obrátila na lekára, ktorý jej vykonal röntgenové vyšetrenie. Keď pravda vyšla najavo, aj lekári zostali v šoku.

Žena mala až 35 rokov v brušku sedemmesačný plod vážiaci cez 2 kg. Bol mŕtvy. Takéto prípady sa nazývajú lithopedion, čiže „kamenné dieťa“. Stáva sa to vtedy, keď sa plod neodstráni, pretože tehotná žena nevie, že je tehotná. Telo sa s tým musí vysporiadať samo. Žena za celý život nemusí vedieť, že si v tele nosí pozostatok mŕtveho plodu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.