Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena otehotnela. Počet detí, ktoré čakala, jej vyrazili dych.

reklama:
Žena otehotnela. Počet detí, ktoré čakala, jej vyrazili dych.

Keď Oksana Kobletskaja z Odesy na Ukrajine zistila, že je tehotná, bola neuveriteľne šťastná. Táto 36-ročná žena a jej manžel Sergej už mali trojročnú dcéru a tešili sa na rozšírenie svojej malej rodiny. Rozhodne ju nenapadlo, že nakoniec ich rodina tak malá nebude. Prekvapenie, ktoré ich čakalo, by šokovalo všetkých rodičov.

Veľká rodina nebola v pláne

Sergej a Oksana nikdy neplánovali veľkú rodinu. Dve deti pre nich boli ideálne. Dve deti pre nich neboli finančne príliš náročné. Ale už v rannej fáze tehotenstva bolo jasné, že Oksana neočakáva iba jedno dieťa. V ich rodine sa pritom nikdy dvojčatá neobjavili, takže si ani nemyslela, že by sa niečo také mohlo stať. Ale to ešte nebolo to najväčšie prekvapenie.

Keď išla Oksana na rutinné ultrazvukové vyšetrenie, lekár ju najprv obdaroval neuveriteľnými správami. „Keď som videla šok v tvári lekára, moje srdce sa na chvíľu zastavilo,“ spomína Oksana. Po chvíli si lekár vzdychol a zavtipkoval, že národnú pôrodnosť pravdepodobne zvýši ona sama. Doktor jej totiž oznámil správu, ktorá zmenila život jej aj zvyšku jej rodiny do konca ich života.

Koľko detí teda čakala?

Lekár jej oznámil, že vidí päť plodov. Možno dokonca šesť. Bolo to ťažké povedať, pretože plody boli veľmi tesne pri sebe. Je to extrémne zriedkavé, to asi nie je potrebné hovoriť. Pätorčatá sa vyskytujú iba raz z 55 miliónov tehotenstva! Keď tehotná matka spracovávala túto mimoriadnu správu, ľudia boli nadšení a vyrozprávali príbeh po celej klinike. Žiadny miestny lekár sa s ničím takým nikdy nestretol.

Oksana neskôr povedala, že sa cítila ako vo sne. Alebo skôr v malej nočnej more. Neustále očakávala, až sa prebudí. Ona a jej manžel si uvedomili, že musia zmeniť všetko, čo plánovali do budúcnosti. „Bolo ťažké tomu uveriť,“ povedal Sergej. „Trvalo nejakú dobu, než sme správu strávili. Hovorili sme si: Ako sa postaráme o toľko detí? „Matka začala rodiť v 30. týždni a s pôrodom pomáhalo osem lekárov.

Nakoniec prišiel cisársky rez

Traja chlapci a dve dievčatá sa narodili úspešne cisárskym rezom. Lekári, ktorí boli pripravení na najhoršie, pretože sa jednalo o mimoriadne neobvyklé tehotenstve, ťažko uverili svojim očiam. Päť detí bolo veľmi malých, ale všetky boli dokonale zdravé. K najväčšiemu prekvapeniu rodiny sa Daria, Alexandra, Denis, Vladislav a David okamžite stali národnými celebritami. Ich narodenie bolo prvým známym prípadom v histórii krajiny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.