Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena počas tehotenstva znovu otehotnela. Ako je niečo také vôbec možné?

reklama:
Žena počas tehotenstva znovu otehotnela. Ako je niečo také vôbec možné?

Najskôr jej lekár oznámil, že čaká dvojčatá, o nejaký ten čas k nim pribudlo ďalšie dieťatko. Jedna mladá žena sa pred časom podelila o úžasné správy. Tehotná už bola a ukázalo sa, že opäť otehotnela. Nie po tom, ako porodila svoje prvé dieťa, ale už počas tehotenstva so svojimi dvojčatami. Ako je to možné?

Aby sa niečo také stalo, potrebujete správne podmienky. Je zaujímavé, že deti môžu mať v tomto prípade dokonca dvoch rôznych otcov! Stáva sa to extrémne zriedka a hovoríme o tzv. superfundácii. Dvojité tehotenstvo nastáva, keď sú dve rôzne vajíčka z toho istého cyklu oplodnené v dvoch rôznych pohlavných stykoch, ktoré prebiehajú tesne po sebe (tri dni až najviac dva týždne).

“Takéto tehotenstvo pozorujeme na ultrazvukových vyšetreniach, kde sa jeden plod objaví skôr ako druhý,” píše Krzemiński vo svojom článku. Zaujímavé je, že aj dvojčatá môžu mať dvoch otcov! Pravdepodobnosť je síce malá, ale nie zanedbateľná. V živočíšnej ríši je to pomerne bežné, napríklad u psov alebo mačiek, u ľudí je však vzácne. U ľudí sa môže stať aj situácia, kedy je druhé vajíčko oplodnené počas iného cyklu, nie je to bežné, ale môže k tomu dôjsť pri umelom oplodnení.

Žena bola tehotná s dvojčatami a ukázalo sa, že deti sa jej narodia až tri. Šokovalo to takmer všetkých. „Keď ovulujete, máte ovuláciu 24 hodín a spermie môžu žiť v tele až tri až päť dní. Takže naše prvé dve deti sú o 10 a 11 dní staršie ako naše tretie dieťa,“ prezradila na sociálnych sieťach. Spolu so svojim milovaným netrpezlivo čaká, kedy prídu na svet.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.