Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žena s HIV, sa zmierila s tým, že nikdy nebude matkou. Dnes má dve deti

reklama:
Žena s HIV, sa zmierila s tým, že nikdy nebude matkou. Dnes má dve deti

Láska nepozná hranice. Sasha Goodman (30) z Veľkej Británie bola infikovaná obávaným vírusom HIV, ktorý jej zásadne poznačil život. V strachu, že by niekoho mohla nakaziť, sa zodpovedná mladá žena pomaly vzdávala svojho sna o rodine. Našla však spriazneného muža, s ktorým aj napriek hrozivej diagnóze dokázala svoj osud naplniť.

Ťažké detstvo

Sasha žije s nebezpečným vírusom v tele už od narodenia, infikovala sa ešte ešte ako bábätko v materinskom lone. To, že trpí HIV, odhalili lekári, keď mala iba 5 rokov. Diagnóza prišla po tom, ako sa imunitný systém dievčatka snažil dostať z ovčích kiahní.

Sasha, vychovávaná starými rodičmi, mala veľmi ťažké detstvo. Pre ničivé vedľajšie účinky choroby sa musela učiť chodiť odznova a v období dospievania jej zas život ničila šikana. Keď na následky AIDS zomrela jej vlastná matka, Sasha prestávala cítiť pôdu pod nohami a nad svojim životom strácala kontrolu.

Láska robí zázraky

S ohľadom na všetko, čo Sasha prekonala, nie je prekvapujúce, že do dospelosti vstúpila s istými pochybnosťami. Najmä čo sa materstva týka, obavy ju totálne pohltili. “Nikdy som si nemyslela, že by som mohla byť niekedy mamičkou,” priznala mladá žena s tým, že si nevedela nájsť ani priateľa, nakoľko nechcela nikoho infikovať.

Avšak pred siedmimi rokmi sa stalo niečo, čo celkom zmenilo jej pohľad na život. Do cesty jej prišla rozprávková láska. Jay Hart (32) sa stal pre ťažko skúšanú Sashu osudovým mužom, najväčšou oporou, akú si mohla priať. A keď mu Sasha so strachom priznala svoju diagnózu, neutiekol, práve naopak, povzbudzoval ju v sebaprijatí i v správnom užívaní liekov.

Nasadená liečba

Hoci už Sasha mala syna, o ktorom vedela, že vírus “nepodedil”, bála sa, že by mohla Jaya nakaziť. Pár preto pri intímnom zbližovaní spočiatku používal prezervatív. Keď však prišiel čas na rozširovanie mladej rodiny, dvojica sa rozhodla vyhľadať lekársku pomoc.

Infikovanej Britke bola nasadená antiretrovírusová medikácia, ktorá zastavuje reprodukciu vírusu v jej tele. Podľa Sashe práve táto liečebná metóda znížila šancu, že by sa Jay pri pokusoch o splodenie spoločného potomka mohol nakaziť, na minimálnu.

Dnes je Sasha hrdou mamičkou dvoch detí a zároveň je veľmi aktívna v osvete. Iniciatívne pomáha zvyšovať potrebnú informovanosť o vírusoch ľudskej imunitnej nedostatočnosti.

Foto: caters, unilad.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. marca 2019Zdroj www.unilad.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.