Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ženy, nevešajte hlavu. Máme pre vás rady, ktoré vám pomôžu otehotnieť

reklama:
Ženy, nevešajte hlavu. Máme pre vás rady, ktoré vám pomôžu otehotnieť

Pokúšate sa s partnerom o bábätko a chceli by ste otehotnieť čo najrýchlejšie? Prinášame vám niekoľko osvedčených tipov, vďaka ktorým zvýšite svoje šance na počatie. Niektoré z týchto rád vás možno zaskočia alebo prekvapia.

Aby ste mohli rýchlo otehotnieť, mali by ste v prvom rade veľmi dobre poznať svoj menštruačný cyklus. Mesiac po mesiaci si preto do kalendára zaznamenávajte dobu svojej menštruácie. Podľa toho tak môžete lepšie predvídať, kedy budete ovulovať.

K ovulácii dochádza zhruba dvanásť dní pred príchodom menštruačného krvácania. Či skutočne ovulujete, môžete zistiť aj pomocou ovulačného testu. Päť dní pred ovuláciou a jeden deň po ovulácii býva žena najplodnejšia. Preto by ste sa mali práve v tomto období s partnerom častejšie milovať. A to ideálne každý druhý deň.

Žena, ktorá trpí nadváhou alebo obezitou, otehotnie v priemere za dvakrát dlhšiu dobu ako žena s normálnym BMI. Pokiaľ teda máte nadváhu, pokúste sa schudnúť. Vašu plodnosť zvýši aj to, pokiaľ stratíte 5 až 10 percent svojho telesného tuku. Práve nadbytočný telesný tuk sa podieľa na tom, aby telo ženy produkovalo vyššie množstvo hormónu estrogénu, čo neblaho ovplyvňuje ovuláciu.

Ženy, ktoré pravidelne športujú a snažia sa udržiavať fit, spravidla úspešne otehotnejú bez väčších problémov. Robte to aj vy. Pravidelný pohyb vám pomôže udržať ideálnu váhu a zníži vo vašom tele hladinu stresových hormónov, vďaka čomu sa rýchlejšie dočkáte vytúženého bábätka.

O strese sa hovorí, že je zabijakom plodnosti. Vyrazte proti nemu do boja, a to nielen pravidelným pohybom. Naučte sa odpočívať a relaxovať a vymedzte si každý deň čas len sama pre seba.

Zdravý a vyvážený jedálniček hrá v prípade úspešného a rýchleho počatia veľmi dôležitú úlohu. Ovplyvňuje totiž fungovanie radu procesov v ženskom tele. Ak ste sa s partnerom rozhodli, že začnete pracovať na bábätku, zamerajte sa na jedálniček bohatý na ovocie, zeleninu, chudé mäso, mliečne výrobky, strukoviny, celozrnné výrobky, semienka či oriešky. V strave by ste mali prijímať viac vitamínov E, C a rady B, ďalej kyseliny listovej, železa a zinku.

Svoju plodnosť zvýšite aj tým, keď prestanete konzumovať (a to aj v menšej miere) alkoholické nápoje a skončíte s fajčením. Ak beriete nejaké lieky, ktoré znižujú plodnosť, porozprávajte sa s lekárom o ich možnom vysadení.

Neverte všetkému, čo sa hovorí. A to aj vtedy, keď sa s partnerom snažíte o bábätko. Niektoré rady rozhodne nemajú vplyv na to, či rýchlejšie otehotniete alebo nie. Na ktoré mýty by ste si mali dať pozor? Rozhodne rýchlejšie neotehotniete vďaka orgazmu. Na úspešné počatie nemá vplyv ani to, akú pozíciu pri milovaní zaujmete. Žiadna konkrétna poloha totiž šancu na počatie nijak výrazne nezvyšuje.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.