Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ženy sú podľa vedcov najšťastnejšie dvakrát za život. Vrchol šťastia dosahujú v 23 a 69 rokoch

reklama:
Ženy sú podľa vedcov najšťastnejšie dvakrát za život. Vrchol šťastia dosahujú v 23 a 69 rokoch

Ktoré obdobie patrí v živote ženy k tým najšťastnejším? Práve na túto otázku sa zamerali vedci z britskej London School of Economics and Political Science. Títo odborníci uvádzajú, že ženy sú najšťastnejšie vo svojich 23 rokoch a potom vo svojich 69 rokoch. Prečo je to tak?

Deti a rodina? Ženy sú šťastnejšie v inom životnom období

Snáď každá z nás túži po tom, aby bola vo svojom živote šťastná a spokojná. Za najšťastnejšie obdobie v živote ženy sa všeobecne považuje doba, keď vstupuje do rodinného života a vychováva svoje deti. Vedci z London School of Economics and Political Science však tento všeobecne zaužívaný názor dementovali. Na základe svojho výskumu poukazujú na to, že ženy dosahujú najvyšší stupeň šťastia v úplne iných životných obdobiach.

Ženské šťastie má tvar písmena U

Akým spôsobom k tomuto zisteniu britskí vedci došli? Na základe sledovania 23 tisíc dobrovoľníčok vo veku od 17 do 85 rokov. Podľa výsledkov ich štúdie má ženské šťastie tvar písmena U. Kvalita šťastia sa pritom u žien znižuje už okolo tridsiateho roku života, druhý vrchol však dosahuje takmer na konci životnej etapy.

Prvý vrchol šťastia ženy zažívajú okolo 23. roku života

Špecialisti z London School of Economics and Political Science na základe získaných dát hovoria, že prvý vrchol šťastia ženy dosahujú okolo 23. roku života. V tomto období spravidla dievčatá a ženy ukončujú svoje vzdelanie a sú pripravené na nový štart do života. Tešia sa na to, že naštartujú svoju kariéru a začnú zarábať peniaze. Táto finančná nezávislosť im má po prvýkrát priniesť všetky možné slobody, ktoré si predtým museli odopierať.

Podľa našich zistení patria k najšťastnejšej skupine ženy, ktoré sa ešte nevydali a nemajú deti. Berú na seba menšie riziká a samozrejme zarábajú viac peňazí, vďaka čomu si môžu užívať viac života,“ vysvetľuje Paul Dolan, profesor behaviorálnych vied z London School of Economics and Political Science.

Druhý vrchol šťastia ženy čaká okolo 69 rokov

Druhý vrchol šťastia ženy vo svojom živote dosahujú vo veku 69 rokov. Podľa britských vedcov si ženy v tomto veku plnými dúškami užívajú dôchodok. Majú za sebou aj výchovu svojich detí a vnúčat, preto sa môžu začať viac venovať svojim koníčkom i všetkému ďalšiemu, čo ich baví a čo im robí radosť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.