Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zmrazené citróny pomáhajú bojovať s najhoršími chorobami. Dajte zbohom cukrovke, rakovine a nadváhe

reklama:
Zmrazené citróny pomáhajú bojovať s najhoršími chorobami. Dajte zbohom cukrovke, rakovine a nadváhe

Citrón je pre nás veľkým darom prírody, pretože má množstvo vlastností, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Viete ale, ako z toho vyťažiť maximum? Väčšina ľudí citrónovú kôru obvykle vyhadzuje kvôli jej horkej chuti. A práve v nej sa nachádzajú najvyššie koncentrácie cenných živín! Citróny sú zdrojom vitamínov A, B6, C a E, kyseliny listovej, vápnika, medi, železa, zinku, horčíka, draslíka, bielkovín, riboflavínu, niacínu, tiamínu a fosforu. Aby ste zo svojho citróna vyťažili maximum a získali z neho maximálny úžitok, musíte ho zmraziť a spotrebovať celý!

Vedci tvrdia, že jeden mrazený citrón obsahuje 22 protirakovinových látok vrátane: limonoidov, pektínov, vitamínu C, flavonoidov. Živiny v citrónoch zmenšujú a ničia rakovinu, zabraňujú rozvoju cukrovky, kontrolujú krvný tlak, upokojujú kyslý reflux, uľahčujú trávenie a bojujú s príznakmi prechladnutia. Kyselina citrónová ničí baktérie a mikroorganizmy. Niektorí tiež využívajú vlastnosti citróna na rozjasnenie a čistenie pleti. Citróny dôkladne umyte a očistite od bakteriálneho znečistenia a pesticídov na šupke, môžete ich opariť v horúcej vode a najlepšie umyť špeciálnou kvapalinou na umývanie zeleniny a ovocia.

Potom ich dôkladne osušte, vložte do uzatvárateľného plastového vrecka alebo dózy a vložte do mrazničky. Po zmrazení nastrúhajte citrón na strúhadle. Roztlačte toľko, koľko práve potrebujete, a zvyšok citróna dajte do mrazničky. Strúhaný citrón môžete pridať do rôznych pokrmov, najmä do tých, ktoré potrebujú zvýrazniť chuť.

Sú tiež perfektné do šalátov, sladkých jedál a akýchkoľvek nápojov, dodávajú im jedinečnú chuť a cenné zdravotné prínosy. Mrazený citrón nám umožňuje plne si užívať výhody citrónovej kôry, ktorú väčšinou len tak vyhodíme. Vaše telo vám poďakuje za pravidelnú konzumáciu celých citrónov.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.