Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Známy kňaz odhalil tajomstvo úspešného manželstva. Nevesta a ženích by si mali položiť túto jedinú otázku

reklama:
Známy kňaz odhalil tajomstvo úspešného manželstva. Nevesta a ženích by si mali položiť túto jedinú otázku

Otec Sławomir Kostrzewa sa rozhodol prezradiť, čo je podľa neho receptom na úspešné manželstvo. Duchovní tvrdia, že by si pár mal položiť jednu kľúčovú otázku, než sa postaví pred oltár. Témou by podľa neho mala byť cesta za smrťou. V dôsledku toho by „bolo oveľa viac úspešných manželstiev“.

Recept na úspešné manželstvo

„Veľký nedostatok manželských párov, ale aj mnohých rodín, je sústredenie sa na materiálne a finančné dimenzie spojené s prípravou na smrť“ vysvetlil kňaz s tým, že „to je príliš málo, pretože je to úloha, ku ktorej musí zrieť celý život. Kňaz prezradil jednoduché tajomstvo, ktoré by podľa jeho názoru fungovalo u každého.

„Pri svadbe by bolo dobré, aby sa nevesta a ženích sami seba spýtali – dokáže ma tento chlapec, toto dievča sprevádzať až na smrť, alebo pre mňa bude prekážkou? Bude myslieť na večnosť v perspektíve viery všeobecne, alebo sa zameria na seba, na materiálne veci?“ – poznamenal a pripustil, že „keby sa tieto body vzali do úvahy, mnoho manželstiev by nikdy nevzniklo, najmä tých, ktoré sa práve rozpadli, pretože boli vybudované bez Boha.“

Kňaz nepochybuje o tom, že je dôležité, aby sa ľudia „spojili tak, ako keby hľadali človeka, ktorý by im pomohol pripraviť sa na smrť“, potom by sme vybudovali „veľa ďalších šťastných a úspešných manželstiev“. „Manželstvo ducha Ježiša Krista, to znamená, že si plne uvedomujeme, čo to znamená byť katolíckym manželstvom – manželstvo budované s Ježišom Kristom. Úlohou manželov je stať sa vzájomnou podporou na ceste do neba,“ vysvetlil.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.