Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zoznam vecí do detského tábora, aby ste na nič nezabudli!

reklama:
Zoznam vecí do detského tábora, aby ste na nič nezabudli!

Či už ide vaša ratolesť prvý alebo hoc aj desiaty krát do detského tábora, všetci poznáme ten pocit, keď sa niečo zabudne. Väčšinou je dieťa preč len pár dní, no aj tak je vhodné mať všetko po ruke. Pripravte sa spolu s nami na všetko, čo im potrebujete do batožiny zabaliť.

Zoznam vecí, ktoré sa zídu. Plánujeme na priemerný pobyt v trvaní do 7 dní.

1. Oblečenie: 4 tričká s krátkym rukávom, 1 tričko s dlhým rukávom, 1 mikina s kapucňou, 1 pláštenka do dažďa, 2 tielka, 1 prechodná bunda, 2 plavky, 1 šiltovka alebo klobúčik, 1 osuška, 1 menší uterák, 1 deka (ak sa ide k moru, k bazénu, k jazeru), 1 letné pyžamo, 1-2 tepláky, 1 dlhé nohavice (džínsy a pod.), 2 šortky alebo ¾ nohavice, 2 tenšie ponožky, 1 hrubšie ponožky, 7 ks spodnej bielizne, 1 vankúš (ak je potrebný), 2 páry tenisiek, 1 šľapky na von, 1 šľapky na sprchovanie a do chaty, 1-2 slnečné okuliare, 1 nabíjačka na mobil, 1 mobilný telefón- toto je na vašom zvážení, je to skôr o zodpovednosti a veku dieťaťa, ako aj schopnosti si drahšie veci ustrážiť.

2. Kozmetika a lieky: Lieky, ktoré dieťa pravidelne užíva ako napríklad lieky na alergiu, alebo lieky, ktoré zvykne užívať keď ide na výlet proti bežným nevoľnostiam ako napríklad lieky na hnačku. Nezabudnite na opaľovací krém s faktorom aspoň 30, príp. niečo poopaľovaní. Vhodné sú aj leukoplasty, vata, vatové tyčinky, vatové tampóny, dezinfekcia. Samozrejme, pribaľte mydlo, kefku, pastu, sprchový gél, šampón a krém, hrebeň.

Ak je dieťa menšie, lieky aj s pokynmi sa dávajú vedúcim tábora alebo zdravotníkom. Väčšinou to vedúci vyžadujú. V niektorých táboroch chcú aj prehlásenie o zdravotnom stave od pediatra.

3. Doklady ako zdravotný preukaz a pod.. Zabaľte kópie. Vhodné sú taktiež kartičky s telefónnymi číslami na rodinu.

4. Ak sú nejaké hračky alebo predmety ako deky či vankúše, s ktorými deti rady zaspávajú, je samozrejme normálne im ich pribaliť. Mali by sa cítiť dobre a teda tak, ako doma. Na záver táborového pobytu je dobré vybaliť biele tričko a fixky na podpisy. Je to milá tradícia, preto nezabudnite aj tieto veci pribaliť. Dievčatá nech si pribalia aj gumičky do vlasov, príp. iné hygienické potreby ako vložky alebo odličovaciu vodu na tvár.

5. Všetky špeciálne potreby a pokyny k dennému režimu dieťaťa treba vopred oznámiť vedúcim tábora už pri prihlasovaní a pripomenúť ich musíte aj pri nábore.

6. Väčšina táborov má na webstránke alebo v liste, ktorý príde na potvrdenie rezervácie pobytu napísané, čo si majú dietky zobrať. Určite sa riaďte prvotne tým zoznamom, a po zabalení sa vráťte pre istotu aj k tomu nášmu na doplnenie.

7. Ďalšie dôležité veci: Ruksak, fľaša, vreckové, písacie potreby ako papier, pohľadnica, známka, pero či farbičky, adresa domov či iným rodinným príslušníkom. Zbaľte aj jedlo na cestu, niečo praktické, keksíky, obložený chlieb. Zabaliť môžete aj viacero drobností, aby si dieťa nemuselo míňať peniaze počas pobytu v bufete. Vhodné sú croassanty alebo suché sušienky. Vysvetlite dieťaťu, aby si ich rozložilo na viacero dní. Nesmú zabrať veľa miesta. Bolo by to nepraktické a zbytočné.

Želáme pekný pobyt.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.