Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 bylín, ktoré okamžite znižujú vysoký krvný tlak

reklama:
10 bylín, ktoré okamžite znižujú vysoký krvný tlak

Veľa dospelých má vysoký krvný tlak, prvým krokom v diagnostike je prijatie opatrenia na zníženie. Je veľmi dôležité mať na pamäti, že okrem liekov je nesmierne dôležité používať zdravú výživu a ďalšie prírodné terapeutické možnosti. S tým vám môžu pomôcť nasledujúce bylinky. Majte na pamäti, že prílišná konzumácia môže spôsobiť vedľajšie účinky. Možno sa budete chcieť poradiť so svojím lekárom o možnostiach a rizikách.

1. Bazalka

Eugenol v bazalke môže inhibovať látky, ktoré spôsobujú nepružnosť steny cievy. Pokusy na hlodavcoch preukázali antihypertenzívne účinky.

2. Škorica

V štúdii na hlodavcoch bolo tiež popísané, že intravenózne podávanie škoricového extraktu tiež znižuje náhlu a predĺženú hypertenziu.

3. Kardamóm

Menšie štúdie zahŕňajúce 20 subjektov ukázali, že kardamómový prášok významne znižuje hodnoty krvného tlaku. Účastníci konzumovali 1,5 g denne po dobu 12 týždňov.

4. Ľanové semienko

Ľanové semienko, ktoré je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, preukázalo v niekoľkých štúdiách zníženie krvného tlaku. Doteraz najlepšími výsledkami bolo 30-50 g mletého ľanového semienka konzumovaných po dobu 12 týždňov. Odporúča sa tiež predchádzať ateroskleróze, vysokému cholesterolu a zvyšovať toleranciu cukru.

5. Cesnak

Cesnak blokuje tvorbu cholesterolu a zvyšuje hladinu zlúčeniny v tele, oxidu dusnatého, ktorý spôsobuje uvoľnenie a rozšírenie ciev, čo znižuje krvný tlak.

6. Zázvor

Pri pokusoch na zvieratách stimuloval krvný obeh a znížil krvný tlak tým, že pomáhal hladkým svalom ciev relaxovať.

7.Hloh

Používa sa tiež v tradičnej čínskej medicíne po tisíce rokov. V experimentoch s hlodavcami bolo pozorované, že znižujú krvný tlak, zabraňujú rozvoju stuhnutosti ciev a znižujú hladinu cholesterolu.

8. Zellermag

Vďaka svojmu diuretickému účinku tiež znižuje krvný tlak. Možno ho aplikovať vymačkaním semien alebo celej rastliny.

9. Levanduľa

Experimenty ukázali, že levanduľa môže tiež znížiť srdcovú frekvenciu a krvný tlak. Často sa tiež používa v upokojujúcich čajových zmesiach.

10. Rakytník

Používa sa tiež v tradičnej čínskej medicíne na liečbu vysokého krvného tlaku a neurologických problémov.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.