Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

12 signálov z nášho tela, že jeme príliš veľa cukru

reklama:
12 signálov z nášho tela, že jeme príliš veľa cukru

Mnoho ľudí si myslí, že iba ľudia s diabetom majú zvýšenú hladinu cukru v krvi. Pravda je však iná. Každý z nás môže mať vysokú hladinu cukru a ani nevenovať pozornosť poškodeniu nervového systému, ciev a vnútorných orgánov. Preto sme sa rozhodli pripraviť pre vás zoznam niekoľkých signálov, ktoré môžu naznačovať, že hladina cukru v krvi je vyššia, než by mala byť. Ako vždy je najdôležitejšie včas rozpoznať príznaky a vykonať príslušné opatrenia.

1. Neustály hlad

Vysoká hladina cukru v krvi bráni vstupu glukózy do buniek, čo v konečnom dôsledku vyčerpáva telo o energiu. Preto žiada o jedlo.

2. Neustála únava

Telo nemôže absorbovať a ukladať glukózu, ak je hladina cukru príliš vysoká. Energia sa využíva neefektívne a články majú príliš málo "paliva". To všetko vedie k pocitu neustálej únavy, a to aj bez veľkého dôvodu.

3. Časté močenie

Pokiaľ je v krvi príliš veľa cukru, obličky nemôžu nasať tekutiny. Telo sa je potom snaží vyrovnať, takže rozpustí krv s intracelulárnou tekutinou, čo vedie k častejšiemu močeniu.

4. Sucho v ústach, neustály smäd

Sucho v ústach a pocit smädu sú reakciou na zvýšenú stratu tekutín. Hypotalamus, ktorý meria stupeň dehydratácie a spôsobí vám smäd, potom vyšle signál do mozgu. V tomto prípade je oveľa lepšie zvoliť nápoje bez cukru.

5. Strata váhy

Ak sú vaše hladiny glukózy príliš vysoké, môžete rýchlo schudnúť, aj keď sú vaše jedlá časté a majú vysoký obsah kalórií. Telo sa totiž zbaví hŕbu tekutín a prejde do režimu spaľovania tukov.

6. Infekčné choroby

Infekcie močových ciest sa môže stať ľuďom s vysokou hladinou cukru v krvi. V takomto prostredí vzniká ideálne miesto pre kvasinky a baktérie.

7. Suchá koža

Suchá koža je spojená s dehydratačným procesom, ktorý sprevádza vysoké hladiny glukózy. Časté močenie spôsobuje nedostatok vody. Suchá koža tiež vedie k zúženiu tepien a kardiovaskulárnym ochoreniam. Poškodené nervy môžu narušiť prácu potných žliaz a ovplyvniť množstvo vody v koži.

8. Problémy s koncentráciou

Vysoká hladina cukru bráni absorpcii glukózy mozgovými bunkami. Mozog teda zažíva problémy so získavaním energie. To má negatívny vplyv na rýchlosť myslenia a rozhodovania.

9. Rozmazané videnie

Problémy so zrakom sú spôsobené dehydratáciou. Ovplyvňuje tiež bunky oka. V dôsledku toho dochádza k deformácii a je ťažké upraviť zrakovú ostrosť.

10. Pomalé hojenie rán

Poškodené cievy sa nemôžu správne regenerovať. Zlá cirkulácia je bežným problémom spojenou so zvýšenou hladinou cukru.

11. Impotencia

Problémy s udržaním erekcie môžu byť tiež dôsledkom vysokých hladín glukózy v krvi. Poškodené nervy, zlá hormonálna rovnováha a abnormálny prietok krvi vedú k impotencii.

12. Podráždenosť

Ľudia, ktorí majú vysokú hladinu cukru v krvi, sú sebavedomejší, podráždenejší a majú sklony k depresiám. Hroty glukózy zle ovplyvňujú váš mozog a vaša nálada sa môže rýchlo zhoršiť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.