Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

4 praktické nápady, ako zariadiť krásnu detskú izbu

reklama:
4 praktické nápady, ako zariadiť krásnu detskú izbu

Vzorcom každého útulného interiéru je krása a poriadok. A to isté platí aj pre detskú izbu. Dnes vám povieme, ako zariadiť interiér tejto životne dôležitej miestnosti tak, aby ste zabudli na jej každodenné upratovanie.

Mnohým rodičom spôsobuje zariadenie detskej izby a starostlivosť o ňu veľké vrásky. S našimi nápadmi sa vám ale tieto nepríjemné situácie podarí eliminovať na minimum a vaše dieťa sa vo svojom kráľovstve bude cítiť ako v bavlnke.

Organizácia hračiek

Naučte svoje dieťa vkladať hračky do určených boxov. Vďaka tomu si uľahčíte každodenné upratovanie a výrazne šetríte aj priestor detskej izby a zbavíte ho voľne sa vyskytujúcich škatúľ s peknými detskými puzzle, plyšovými hračkami a inými doplnkami pre hru. A aby dieťa nezabudlo na to, do ktorej škatule vložiť bábiku, a v ktorej nechať spať malého dinosaura, rozlíšte ich farebne a pri väčších deťoch môžete použiť aj štítky.

Posteľ s úložným priestorom

Ako viete, nábytok v detskej izbe by mal byť pohodlný a funkčný. Ideálne sú preto poschodové postele. Sú kompaktne usporiadané, na spodnej časti postele môže byť písací stôl s modernou rastúcou stoličkou alebo skriňa. Takéto riešenie je skvelá voľba pre majiteľov malých bytov, pretože „loftové“ lôžko priaznivo šetrí priestor v interiéri bez toho, aby ho narušilo.

Vyberte pevné policové systémy

Využite výhody detskej izby, najmä ak sa jej interiér nemôže pochváliť nadbytočnými metrami štvorcovými. Veci ukladajte do otvorov puzdier a zásuviek na dverách. Knižnica bude skvelým miestom na ukladanie plyšových hračiek a kníh, ktoré dieťa pre svoj rozvoj určite potrebuje.

Nezabudnite na dobré osvetlenie

Detská izba by mala mať veľmi dobré osvetlenie, prirodzené, ale aj umelé – veľké okná, ľahko ovládateľné záclony, jasné svetlá, nástenné a stojacie lampy.

Miestnosť by nemala mať tmavé rohy, ale ani osvetlenie by nemalo byť príliš rušivé. Preto vyraďte žiarivky a vyberte žltkasté LED-ky, ktoré sú zároveň šetrné aj k vašej peňaženke. Spínač musí byť vo výške prístupnej pre dieťa. Zaveste nočnú lampu vedľa postele, položte stolnú lampu na stolík a horné svetlo nechajte počas hier zapnuté.

Uvidíte, že vaše dieťa sa vám poďakuje v rôznych formách, no radosť bude asi tá najväčšia odmena.

(ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. októbra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.