Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

5 známok, že váš imunitný systém je oslabený a čoskoro budete chorí

reklama:
5 známok, že váš imunitný systém je oslabený a čoskoro budete chorí

Imunitný systém je jedným z najdôležitejších hnacích síl tela, ktorý je zodpovedný za uľahčenie boja s baktériami, vírusmi a rôznymi chorobami.

Aké sú príznaky oslabenia nášho imunitného systému?

Imunitný systém je tvorený bunkami, tkanivami a orgánmi, jeho hlavnou funkciou je ochrana tela pred rôznymi útočníkmi. Keď je znížená ochrana imunitného systému, telo vysiela určité signály.

1. Únava

Príčin únavy môže byť nespočetné množstvo, ale keď nemôžeme nájsť žiadnu konkrétnu príčinu a po rannom prebudení sa cítime unavení, je pravdepodobné, že náš imunitný systém môže byť oslabený.

2. Bežné infekcie

Ak mnohokrát bojujeme s infekciami, napr. infekcia močových ciest, žalúdočná nevoľnosť alebo naše ďasná sú opuchnuté, červenkasté, čo naznačuje, že naše telo nie je schopné zvládnuť patogény.

3. Chrípka, prechladnutie, bolesť v krku

Máte často bolesti v krku a ste prechladnutí niekoľkokrát za mesiac? Ak áno, možno budete chcieť navštíviť odborníka, ktorý skontroluje, či je s vaším imunitným systémom všetko v poriadku.

4. Alergia

Ľudia s oslabeným imunitným systémom sú náchylnejší k rozvoju rôznych alergií. Väčšinou peľ, domáci prach, plesne atď. Môže spôsobiť alergickú reakciu.

5. Rany, ktoré sa ťažko hoja

Koža je najväčším ľudským orgánom, a preto je vystavená toľkých nebezpečenstvom. Ak má niekto oslabený imunitný systém, môžu sa mu na pokožke ľahko vyvinúť rôzne lézie, odreniny, akné a jeho hojenie je omnoho ťažšie ako zvyčajne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.