Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 dobrých dôvodov, prečo semená týchto plodov nevyhadzovať. Môžu zachrániť život

reklama:
7 dobrých dôvodov, prečo semená týchto plodov nevyhadzovať. Môžu zachrániť život

To málo, čo po jedle zostane, sa zvyčajne posiela do koša. Ale nie všetko, čo sa na prvý pohľad zdá zbytočné, treba zlikvidovať. Pripravili sme pre vás výber semien, ktoré by ste nikdy nemali vyhodiť, pretože môžu priniesť oveľa viac výhod ako samotný produkt, ktorý sme zvyknutí jesť.

Zdravé semená

1. Papája

Semená tohto ovocia obsahujú veľké množstvo kyseliny olejovej a palmitovej, ktoré sa používajú na prevenciu rakoviny. Semená papáje tiež obsahujú jedinečný antihelmintický alkaloid – carpain, ktorý je považovaný za účinný prostriedok proti helmintom.

2. Melón

Semená melónov sú silné afrodiziakum, ktoré zvyšujú mužskú silu. Sú tiež skvelé pre čistenie čriev, obličiek a pečene.

3. Tekvica

Tekvicové semienka možno použiť nielen k posypaniu pečiva. Tekvicové semienka obsahujú veľa fosforu, horčíka a mangánu. Používajú sa tiež k zníženiu hladiny zlého cholesterolu.

4. Slnečnicové semienka

Má rad užitočných vlastností. Semená sú bohaté na vitamín E, ktorý je zodpovedný za zdravie pokožky a slizníc v našom tele. A vitamín B1 znižuje riziko vzniku žilovej a arteriálnej trombózy a prispieva k normálnemu fungovaniu kardiovaskulárneho systému.

5. Avokádo

Avokádové semienko obsahuje aminokyseliny, zdravú vlákninu a vitamíny. Všetky tieto látky z neho robia prírodný liek na obezitu, kardiovaskulárne ochorenia a dysfunkciu štítnej žľazy.

6. Kešu oriešky

Orechy obľúbené po celom svete zlepšujú funkciu mozgu, posilňujú imunitný systém, znižujú hladinu cholesterolu a zlepšujú fungovanie gastrointestinálneho traktu. Normalizujú tiež prácu kardiovaskulárneho systému.

7. Jablká

Jablkové semienka obsahujú vzácny, ale veľmi dôležitý vitamín B17, ktorý sa používa na prevenciu rakoviny. Tiež jablčné semienka sú bohatým zdrojom jódu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.