Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 nebezpečných chýb, ktoré ženy robia pri používaní tampónov

reklama:
7 nebezpečných chýb, ktoré ženy robia pri používaní tampónov

Niektoré ženy nedajú na nosenie tampónov dopustiť, predovšetkým v letných mesiacoch je tampón komfortnejší ako vložka. Lenže pri nosení tampónov sa ženy dopúšťajú viac chýb ako pri normálnych vložkách. V niektorých prípadoch môže byť táto zanedbaná starostlivosť pre ich zdravie naozaj nebezpečná.

Neumývajú si ruky

Väčšina žien si umyje svoje ruky až po zavedení tampónu, nie aj predtým. Skúste si predstaviť, na čo všetko ste počas tej doby, než ste si išli tampón vymeniť, siahali.

Nezavedú si ho dostatočne hlboko

A ako zistiť, že ste si tampón zaviedli správne? Správne zavedený tampón žena vôbec necíti a nemala by mať ani žiadny nepríjemný pocit.

Používajú len jednu veľkosť

Tak ako sa mení intenzita menštruácie, mala by sa meniť aj veľkosť tampónov. Napríklad, ku koncu periódy už nie je potrebné používať väčšie tampóny s väčšou absorpčnou silou, stačí určite veľkosť mini.

Nemení ho dostatočne

Tampóny je nutné si meniť každých 4 až 5 hodín. Pokiaľ si tampón nechávate dlhšie, svoje telo vystavujete nebezpečenstvu infekcie.

Používajú tampóny, keď to nie je potrebné

Niekedy už pociťujeme bolesť bruška a vieme, že by menštruácia mala každú chvíľu prísť. Aj napriek tomu si tampón zavedú. Počkajte, až sa mesiačiky dostavia naplno.

Nemeníme si ho po kúpaní

Výhodou tampónu je, že aj v týchto nepríjemných dňoch sa môžu ženy kúpať. Je ale dôležité dodržiavať určité pravidlá. To najdôležitejšie: po každom kúpaní tampón vymeniť! Nikdy totiž neviete, čo sa do tampónu spolu s vodou mohlo nasiaknuť.

Používajú parfumované tampóny

Niektorým ženám nesadnú aj určité mydlá na intímnu hygienu, nieto ešte parfumované tampóny. Môžu totiž spôsobiť podráždenie kože a nepríjemné svrbenie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.