Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

9 signálov, ktoré prezradia, že ste tehotná ešte skôr ako si spravíte test

reklama:
9 signálov, ktoré prezradia, že ste tehotná ešte skôr ako si spravíte test

Keď žena zatúži po bábätku, mnohokrát jej telo dá mnoho signálov, vďaka ktorým s istotou spozná, že za deväť mesiacov sa stane mamičkou. Tieto signály sa častokrát objavia oveľa skôr, než vôbec napríklad tehotenský test odhalí, že žena je tehotná. Aby si však tieto signály žena všimla, mala by svoje telo dobre poznať, len tak pozná, že je s ním niečo „inak“, než ako tomu bolo doteraz. Medzi hlavné príznaky tehotenstva už dávno nepatrí len oneskorenie menštruácie.

Boľavé prsia

Boľavé prsia sú veľmi častým symptómom. Je to preto, že prsné tkanivo je veľmi citlivé, čo sa týka hladiny hormónov v tele a na akúkoľvek zmenu reaguje. U niektorých žien sa však citlivé a boľavé prsia objavujú už počas ovulácie, avšak pokiaľ bolesť pretrváva, je jasné, že sa vaše snaženie vyplatilo.

Kŕče

Začiatok tehotenstva môžu byť sprevádzané nepríjemné kŕče v oblasti podbrušku, ktoré sa podobajú menštruačným kŕčom. Je to z toho dôvodu, že sa oplodnené vajíčko viaže k maternici a práve aj tá sa začína na celý proces tehotenstva pripravovať.

Únava

Veľa žien uviedlo, že začiatky tehotenstva boli pre nich fyzicky veľmi náročné. Najmä preto, že sa cítili neustále neobvykle unavené a aj obyčajné denné činnosti ich veľmi vysilovali. Treba si totiž uvedomiť, že v nás rastie nový život, ktorý potrebuje veľa energie.

Farba bradaviek

Akonáhle telo zistí, že v našej maternici začína nový život, môže sa to prejaviť aj na našich prsiach, teda presnejšie na bradavkách a ich sfarbení. Tehotenské hormóny dokážu ovplyvniť bunky v bradavkách, čiže melanocyty, ktoré ovplyvňujú sfarbenie bradaviek. Počas tehotenstva môžu byť naše bradavky tmavšie, než tomu bolo doteraz.

Nevoľnosť

Ranné nevoľnosti jednoducho k tehotenstvu patria a objavujú sa až u 85% všetkých tehotných žien. Lenže tieto ranné nevoľnosti prichádzajú až o pár týždňov neskôr. Na mysli teraz máme ľahké nevoľnosti napríklad z jazdy autom, z parfumu, pri čítaní v aute a aj pri iných činnostiach, ktoré vám doteraz nikdy nijako nevadili.

Špinenie

Veľa žien sa domnieva, že ono spomínané špinenie je menštruácia, ale to nie je tak úplne pravda. Špinenie sa môže objaviť 10 až 14 dní po oplodnení vajíčka, a to z toho dôvodu, že sa oplodnené vajíčko uhniezdilo v našej maternici. Avšak občasné špinenie sa môže objaviť aj v ďalších mesiacoch tehotenstva, nie je to nič neobvyklé.

Nadúvanie

Za nepríjemný pocit nafúknutia môže zvýšená hladina progesterónu, ktorá spomalí tráviaci systém a naše bruško vyzerá ako balón, čo sa okrem iného deje aj pri menštruácii. Ak sa teda cítite nafúknuto a menštruácia sa nedostavila vtedy, keď mala, je na čase zájsť k svojmu gynekológovi.

Bolesť hlavy

Na začiatok je dobré spomenúť, že bolesti hlavy po čase ustúpia. Sú totiž spôsobené rastúcim objemom krvi, čo je pre prvé týždne tehotenstva bežná vec.

Zmeny nálady

Tento posledný bod je v podstate súhrn všetkých už vyššie spomínaných bodov. Keď vás bolia prsia, podbruško aj hlava ak tomu sa cítite unavená a nafúknutá, tak kto by mal neustále dobrú náladu, však?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.