Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Ak spíte so svojou mačkou, pozor! Toto musíte vedieť! Podľa niektorých názorov môže byť prítomnosť tohto zvieraťa pre ľudské zdravie oveľa výraznejšie, než ste si kedy mysleli

Ak spíte so svojou mačkou, pozor! Toto musíte vedieť! Podľa niektorých názorov môže byť prítomnosť tohto zvieraťa pre ľudské zdravie oveľa výraznejšie, než ste si kedy mysleli

reklama:
Ak spíte so svojou mačkou, pozor! Toto musíte vedieť! Podľa niektorých názorov môže byť prítomnosť tohto zvieraťa pre ľudské zdravie oveľa výraznejšie, než ste si kedy mysleli

Svet vedy už hŕbu rokov pozoruje správanie zvierat v súlade s ľuďmi. Na základe mnohých poznaní, súvisiacich s touto problematikou, došli vedci spoločne s lekármi k všeobecnému názoru, že tam, kde ľudia a mačky žijú v symbióze, sa u ľudí prejavuje lepšia obranyschopnosť, zotavovanie sa z chorôb alebo dokonca aj celkovo lepšie zdravie. Tieto stvorenia v domácnosti nám dokážu vytvoriť nejednu vrásku na tvári všemožnými neplechami, avšak všeobecne dodávajú domovu jeho prívetivú atmosféru.

Mačka ako spoločník

Tento domáci maznáčik nemusí byť svojím správaním a prístupom úplne pre každého, ale ak vás prístup tohto tvora hneď neodradí, tak si ho iste zamilujete. Čo sa mačiek týka, nemôžete ich brať ako psy alebo iné zvieratá. Vyžadujú úplne špecifický a výnimočný prístup. Na oplátku, ak s vami niečo je, to mačky vďaka vibráciám, ktoré vnímajú, rozpoznajú a svojou blízkosťou u postihnutého miesta, vám pomôžu. Medzi príklady môžeme zaradiť:

  • kardiovaskulárne choroby
  • zdravie mozgu

Ak prihliadneme k bioenergetickým meraniam, zistíme, že najblahodárnejší vplyv na nás majú mačiatka. Energia z týchto mláďat nám dodáva veľa pozitívnej energie. Samice mačiek skôr než kocúri, tak pôsobia na prevenciu obehovej a nervovej sústavy.

Mačky a kardiovaskulárne ochorenia

Mačka, vďaka svojej upokojujúcej a pozitívnej energii, má signifikantný vplyv na vysoký krvný tlak ľudí. Tým redukuje a súčasne aj môže pomáhať pri prevencii obehových problémov. Ľudia, ktorí vo svojich domovoch nemajú mačky, majú o tridsať až štyridsať percent vyššiu šancu srdcového infarktu.

Vplyv mačiek na mentálne zdravie

Medzi chovom mačiek a ľudskou pamäťou sa objavilo zaujímavé spojenie. Jedna z mnohých štúdií uviedla, že pamäť jedincov, ktorí chovajú a hladia mačiatka, je lepšia oproti kontrolnej skupine, pretože stimulujú na svojich dlaniach pamäťové body.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. júla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.