Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Aké sú výhody toho, keď máte počas tehotenstva pri sebe psa? Vedci v tom majú jasno

reklama:
Aké sú výhody toho, keď máte počas tehotenstva pri sebe psa? Vedci v tom majú jasno

Čakáte bábätko a zároveň máte doma aj psieho kamaráta? V tom prípade máme pre vás dobrú správu! Tu nájdete odpovede na to, čo vám toto spojenie prinesie, nič zlé to nebude.

Tento výskum vykonala Albertská univerzita a preukázateľne sa ukázalo, že majiteľkám chlpatých maznáčikov sa narodili zdravšie deti.

  1. Tehotné ženy, ktoré mali nablízku počas tehotenstva psíka, porodili deti so zdravšími orgánmi.
  2. U detí narodených v domácnosti s miláčikmi (v 70 % išlo o psy) bola zistená zvýšená hladina baktérií v črevách, ktoré majú za úlohu znižovať riziko vzniku alergie a obezity.
  3. Dokonca aj v prípade, že rodička vlastnila psa ešte pred otehotnením, sa jej narodilo zdravšie bábätko.
  4. Štúdia skúmala 746 detí a výskumníci dospeli k záveru, že obklopovanie sa domácimi miláčikmi, spôsobí zvýšenie dvoch baktérií rodu Ruminococcus a Oscillospira. Práve Ruminococcus znižuje riziko alergií a Oscillospira zamedzuje vzniku obezity u detí. V tomto prípade sa hodnoty týchto baktérií zvýšili dvakrát.
  5. Teória, že domáce zvieratá posilňujú našu imunitu, sa objavila už v roku 1989 u Davida Strachana. Albertská univerzita túto teóriu iba potvrdzuje.

Toto sú len ďalšie dôkazy, ktoré potvrdzujú príslovie, že pes je naozaj najlepším priateľom človeka. Nielenže nám poskytujú pocit bezpečia, sú tiež našimi spoločníkmi aj emocionálnou podporou. Ich prítomnosť so sebou nesie zdravotné výhody pre nás aj pre naše nenarodené deti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.