Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako konzumovať citrón pre efektívne a rýchle chudnutie?

reklama:
Ako konzumovať citrón pre efektívne a rýchle chudnutie?

Obezita a nadváha so sebou okrem nepohodlia prináša aj zdravotné komplikácie. Hlavnými príčinami sú nedostatočná fyzická aktivita a nezdravá strava. Pretože ale máme každý rozdielne fungujúci metabolizmus, nie je vždy ľahké prebytočné kilá zhodiť. Vyskúšajte preto recept založený na blahodárnych účinkoch citróna, ktorý má veľa vitamínov a zásadité účinky na telo.

Povarte ingrediencie v hrnci

Citrón účinne čistí náš organizmus a zrýchľuje metabolizmus. Pomáha tiež mierniť chuť na sladké. Navyše jeho konzumácia nemá žiadne vedľajšie účinky a je lacnejší ako drahé doplnky stravy a rôzne prípravky. Jeho vlastnosti sú v tomto recepte ešte podporené zázvorom a cesnakom. Na nápoj budete potrebovať:

  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 kúsok zázvoru (asi 2 cm)
  • 2 citróny
  • 1 liter minerálnej vody

Rozkrojte citrón na polovicu a vytlačte z neho šťavu. Strúčiky cesnaku nakrájajte spolu so zázvorom na malé kúsky. Do hrnca nalejte vodu a pridajte k nej citrónovú kôru, ktorá vám po vytlačení šťavy zostala. Nechajte ju chvíľu povariť. Potom pridajte cesnak a zázvor, prikryte pokrievkou, vypnite sporák a nechajte zmes asi dvadsať minút odstáť.

Nápoj pite každé ráno

Potom pridajte citrónovú šťavu. Po vychladnutí môžete nápoj scediť, lepšie je ale piť ho aj s kúskami cesnaku a zázvoru. Prelejte zmes do uzatvárateľnej fľaše alebo pohára a každé ráno vypite 150-200 ml. Ak vám vadí výrazná kyslá a pálivá chuť, môžete do zmesi pridať ešte pár lístkov mäty a trochu medu. S medom to ale nepreháňajte, obsahuje veľa cukru a mohol by spomaľovať výsledky.

Ak je aj cez to nápoj moc kyslý, môžete ho trochu zriediť vodou. Tiež ak máte zároveň vysoký krvný tlak, odporúča sa vynechať zázvor, ktorý by ho mohol ešte viac zvýšiť. Prípadne sa poraďte so svojím lekárom. Nápoj pite po dobu 10-14 dní, potom si dajte desaťdňovú pauzu a potom pokračujte ďalej, kým nedosiahnete želateľný výsledkov.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.