Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako potešíte každého novorodenca? Poradíme vám!

reklama:
Ako potešíte každého novorodenca?  Poradíme vám!

Prvé roky detstva sú u časom plným smiechu, radosti a spoznávania ľudí či okolia. Ak chcete dopomôcť vášmu drobcovi k úprimnej radosti, možno ste už premýšľali nad tým, aká hračka by bola na začiatok vhodná. Tieto hračky si určite nechajte aj keď dieťa vyrastie, a vy potom budete potom môcť spomínať na časy, kedy sa bez vás nezaobišlo.

Dnes máme na výber z veľkého množstva hračiek pre bábätká, no mnohé z nich ocení vaše dieťa až neskôr. Povieme vám preto o troch tipoch na hračku pre novorodenca, ktorá sa mu bude určite páčiť.

  • Hryzátko

Hoci je detstvo určite časom smiechu, na druhej strane je to tiež obdobie rastu prvých zúbkov, pri ktorých sa často detský smiech mení skôr na neutíchajúci plač. Práve hryzátko pomáha upokojovať dieťa, pretože zmierňuje tlak v čeľusti. Navyše vie zaujímavé hryzátko zaujať aj zrakovú zvedavosť či dokonca aj hmatovú.

Pri výbere si určite dajte záležať na materiály, z ktorého bude hryzátko vyrobené.

  • Klip na cumlík

Cumlík pozná každý rodič, pretože je výborným pomocníkom. Ak však chcete cumlík ešte viac vylepšiť, skúste si kúpiť klip na cumlík. Jednak bude mať dieťatko zabavené ústa a zároveň sa môže hrať aj rukami s klipom, na ktorom môžu byť navlečené rôzne korálky alebo iné zaujímavé tvary. Ak sa klip zašpiní, skrátka ho len odopnete, umyjete a nasadíte naspäť. Je malý, a preto sa zmestí aj do kabelky.

  • Kontrastné kartičky

Malé bábätko sa postupne vyvíja a vyvíja sa aj jeho zrak. Ak chcete tomuto procesu napomôcť, skúste ukazovať dieťaťu rôzne kontrastné kartičky. Sú čierno – biele, čo však vôbec nevadí, pretože malé dieťa nerozoznáva farby a na čierno – bielych kartičkách ich môžu práve zaujať rôzne obrazce. Možno budete až prekvapení, ako dlho sa dieťa vydrží na ne pozerať. Môžete ich nosiť so sebou všade.

Tieto tipy môžete využiť aj ako skvelé darčeky pre bábätká vašich známych či kamarátok!

Zdroj obrázku:

Anna Nahabed / Shutterstock.com

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.