Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako sa správate k svojmu dieťaťu? Veľa rodičov robí veľa vecí zle

reklama:
Ako sa správate k svojmu dieťaťu? Veľa rodičov robí veľa vecí zle

Ste rodič alebo sa ešte len chystáte mať dieťa? Výchova a starostlivosť o dieťa je veľmi dôležitá súčasť života, ku ktorej je potreba veľa zodpovednosti, trpezlivosti a samozrejme lásky. Nie je to len tak mať dieťa, pretože mnoho ľudí nevie, ako sa o také dieťa správne starať. Mladí ľudia si niekedy zaobstarajú dieťa a netušia, aké náročné to pre nich môže byť. Začnú sa potom pri výchove svojich detí dopúšťať závažných chýb, ktoré môžu mať neblahý vplyv na život dieťaťa samotného, ​​ale aj priamo na ne. Poďme sa teda spoločne pozrieť na najčastejšie chyby mladých rodičov, aby sme vedeli, čomu je rozhodne dobré predchádzať.

Rozporuplná výchova

Čakanie a plánovanie nového dieťaťa môže byť pre mnoho mladých párov veľmi radostnou záležitosťou. Aj napriek tomu na to mnoho týchto párov nie je dostatočne pripravených. Všetci čítajú a študujú, ako sa o dieťa správne starať, radia sa s rodičmi, babičkou, tetou a ďalšími. Každý im však môže dať úplne iné rady ohľadom výchovy, takže potom môže byť veľmi náročné vybrať si tie správne. Výchova a starostlivosť o dieťa sa tak môže stať veľmi rozporuplná a príliš náročná. Vyvarujte sa týchto chýb.

Stop štekleniu

Rodičia majú radi, keď sa ich dieťa usmieva alebo sa smeje na plnú miestnosť. Niekedy to však samo nejde, a preto tomu pomôžu tak, že dieťa začnú štekliť. Dieťa sa v tej chvíli začne smiať a rodičia tak usúdia, že sa mu to páči. V skutočnosti môže šteklenie byť pre dieťa nepríjemné aj bolestivé. Deti však ešte nevedia povedať nie, a preto pokračujú v smiechu ďalej. Pri dlhšom šteklení sa u dieťaťa môže rozvinúť stresový reflex. Vzhľadom k tomu odborníci odporúčajú, aby rodičia svoje deti príliš nešteklili, obzvlášť ak je dieťa hladné a ospalé. Sú oveľa zaujímavejšie spôsoby, ako prinútiť svoje dieťa na smiech.

Detské jasličky

Detská postieľka pre dieťa by mala byť predovšetkým pohodlná, aby sa v nej dieťa cítilo dobre. Dieťa potrebuje dobrý matrac s plachtou a malú prikrývku v prípade chladna. Ďalšie veci, ktoré sa v postieľke často vyskytujú, už tam byť nemusia. Plyšové zajačiky, jednorožce a ďalšie hračky môžu dieťaťu pri otáčaní ublížiť. Z toho dôvodu je dobré ich tam nedávať. Mobilné hračky by mali visieť vo vzdialenosti až 50 cm od očí dieťaťa.

Detská nočná lampa

Veľa rodičov sa v detstve bálo tmy, čo je pravdepodobne dôvod, prečo deťom dávajú do izby svetielka. Svetlo nočnej lampy však spôsobuje viac škody ako úžitku. Dokonca aj veľmi slabé svetlo z nočnej lampy môže narušiť spánok a biologické hodiny dieťaťa. Ak nechcete dieťa nechať v úplnej tme, voľte nejakú farbu, ale vyvarujte sa modrej, ktorá je pre spánok nebezpečná.

Kŕmenie lyžicou

Kŕmenie lyžicou je tiež jednou z častých chýb. Rodičia nútia deti otvoriť ústa a jesť, keď deti už vôbec nechcú. Akonáhle dieťa dosiahne 6 mesiacov veku, mala by sa lyžička odložiť a dieťa by malo začať jesť samo, radia odborníci. Ďalšími chybami sú bosá chôdza a príliš teplé obliekanie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.