Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako sa zbaviť škvŕn z atramentovej náplne?

reklama:
Ako sa zbaviť škvŕn z atramentovej náplne?

Pri výmene tonera alebo atramentovej náplne sa vám podarilo nejakým nedopatrením zašpiniť. Stáva sa to zriedkakedy, no práve teraz sa to muselo prihodiť práve vám. Viete, čo máte robiť?

Výmena atramentu do tlačiarne neprebehla podľa vašich predstáv. Viete, ako postupovať pri čistení atramentových škvŕn a čo je zase účinné na tonerový prášok? Riaďte sa týmito radami a tieto škvrny vám viac nebudú robiť nijaký problém.

Ako na škvrny od atramentu

Výmena atramentu do tlačiarne síce prebehla úspešne, ale odnieslo si to vaše obľúbené tričko. Pokiaľ budete konať ihneď, dokážete sa zbaviť pomerne rýchlo aj atramentovej škvrny. Princípom je nenechať ju zaschnúť. Máte k dispozícii čistiaci sprej s alkoholovým zložením? Pred jeho aplikovaním použite na škvrny najprv vlhčený obrúsok, prípadne zvoľte hubku. V závere čistenia však nezabudnite ani na čistú vodu. Pri čistení atramentových škvŕn sa osvedčila aj sóda bikarbóna alebo citrón, no vystačíte si aj s obyčajnou mydlovou vodou.

Umazať sa môžete aj s tonerom

Aj keď vám pri laserovej tlačiarni ušpinenie atramentom nikdy nehrozí, nakoľko tento typ tlačiarne nemá atramentovú náplň, aj tonerový prášok dokáže narobiť poriadny neporiadok. Pri nesprávnom postupe čistenia sa zvyšuje riziko, že sa danej škvrny už nezbavíte. Bežné čistiace metódy vám však v tomto prípade nepostačia. Nenamáčajte znečistené oblečenie a pri čistení postupujte opatrne, aby nedošlo k vdýchnutiu tonerového prášku. S daným oblečením silno zatraste, potom sa snažte zostávajúci prach z tonera povysávať. Až potom ponorte oblečenie do studenej vody, ale nedotýkajte sa zašpineného miesta. Na záver daný odev vyperte pri režime prania v studenej vode.

Ak budete pri výmene atramentovej náplne alebo tonera postupovať podľa pokynov výrobcu, výrazne znížite riziko zašpinenia. Stačí sa len riadiť návodom a vám už viac nebude robiť problém výmena náplní do všetkých tlačiarní.

(ukulele/PR)

Zdroj obrázka:

pticelov / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. januára 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.