Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako sa zbaviť zubného kameňa a ochorenia ďasien bez drahých procedúr

reklama:
Ako sa zbaviť zubného kameňa a ochorenia ďasien bez drahých procedúr

Zubný povlak je lepkavý, bezfarebný zhluk baktérií, ktoré sa zachytávajú na zuboch a po okrajoch ďasien. Časom tuhne a stáva sa z neho zubný kameň. Ide o jeden z hlavných dôvodov zubného kazu, zápalu ďasien a ďalších problémov s chrupom. Našťastie existuje jedno jednoduché, ale efektívne prírodné riešenie, ktoré vám pomôže zbaviť sa zubného kameňa a plaku. A navyše bez toho, aby ste museli navštíviť svojho zubára a platiť za drahé procedúry, akou je napríklad zubná hygiena. Samozrejme, je tiež potrebné, aby ste dodržiavali zásady správnej ústnej hygieny, čím zabránite hromadeniu baktérií v ústach. Ide o najlepší spôsob, ako si udržať zuby a ďasná dlhodobo zdravé.

Ingrediencie

Na odstránenie zubného kameňa a predchádzaniu ochorenia ďasien budete potrebovať len tieto dve veci:

  • 250 ml vody
  • 40 gramov škrupín z vlašských orechov
  1. Najprv povarte orechové škrupiny vo vriacej vode asi 20 minút. Varte pri miernej teplote s pokrievkou na hrnci, aby sa vám nevyparilo veľa vody.
  2. Nechajte vodu vychladnúť a následne z nej vyberte škrupiny, prípadne ju sceďte.
  3. Odlejte si do menšieho pohárika približne 0,5 dcl odvaru.
  4. Do odvaru si potom namáčajte zubnú kefku a čistite si s ním zuby 10 minút.
  5. Na konci si zuby ešte raz očistite bežným spôsobom pomocou zubnej pasty.
  6. Procedúru opakuje 3 krát denne.

Ako to funguje

Orechové škrupiny majú silný antibakteriálny účinok, čím potláčajú rast a množenie baktérií v ústach. Okrem toho obsahujú aj látky, ktoré majú schopnosť odstraňovať nánosy zubného kameňa zo zubov. Táto kúra sa odporúča aj pre ľudí s krvácajúcimi ďasnami, pretože odvar z orechových škrupín má silné protizápalové účinky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.