Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako vyliečiť zápal močových ciest?

reklama:
Ako vyliečiť zápal močových ciest?

Zápal močových ciest zažila snáď každá žena. Táto nepríjemná infekcia, ktorá sa prejavuje najmä nepríjemným pálením pri močení a bolesťou v podbrušku, nás postihuje v priebehu celého roka. Pokiaľ nedôverujete antibiotikám, môžete zápal močových ciest vyliečiť aj prírodnou cestou. Aké bylinky a ďalšie prírodné prípravky sú v tomto prípade najúčinnejšie?

O zápale močových ciest môžeme povedať, že ide prevažne o ženské ochorenie. Týmto ochorením totiž ženy trpia až 50-krát častejšie ako muži. Muži, ktorí sú zápalom močových ciest postihnutí, ho spravidla prekonajú bez viditeľnejších príznakov. Nevedomky však môžu infekciu pohlavnou cestou preniesť na ženu, u ktorej bude priebeh infekcie oveľa horší.

Hlavnou príčinou zápalu močových ciest je bakteriálna infekcia spôsobená baktériou E-coli. Zápal močových ciest spôsobujú aj niektoré choroby, ku ktorým patrí napríklad cukrovka.

Príznaky zápalu močových ciest sú bolestivé močenie, ktoré je doplnené o pálenie a rezanie. Bolesti brucha a podbrušku. Moč je zakalený, má tmavožltú farbu. Žena trpí únavou a teplotou.

V prípade, že vedľa týchto príznakov trpíte triaškou, alebo vraciate, ide o veľmi vážnu infekciu, s ktorou musíte bezpodmienečne k lekárovi. Ten vám nasadí protiinfekčné lieky, teda antibiotiká.

Zápal močových ciest spoľahlivo vyliečite antibiotikami, ktoré vám predpíše váš ošetrujúci lekár. Pokiaľ chcete antibiotiká doplniť o alternatívny spôsob liečby, alebo antibiotikám dokonca neveríte, zápal močových ciest môžete preliečiť aj prírodnou cestou.

Kapucínka je zázračné prírodné antibiotikum, ktoré môžete bez obáv používať vedľa klasických antibiotík. Táto rastlina s oranžovými kvetmi sa dokáže vysporiadať s baktériami ako je E-coli, streptokok či stafylokok. Z toho dôvodu sa tinktúra z kapucínka rieši v ľudovom liečiteľstve pri zápale močových ciest, zápale močového mechúra i zápale obličiek. Pokiaľ nemáte po ruke domácu tinktúru z kapucínsky, zoženiete ju aj v každej lekárni, kde vám poradia s dávkovaním.

Pri zápale močových ciest pite v priebehu dňa čo najčastejšie a čo najviac. Za deň vypite ideálne 3 litre čistej neperlivej vody. Navyše choďte čo najčastejšie močiť a moč vo svojom tele rozhodne nezadržujte. Týmto spôsobom zo svojho tela postupne vyplavíte všetky škodlivé baktérie.

Okrem čistej neperlivej vody pite pravidelne aj čaj z čerstvej petržlenovej vňate, ktorý má dezinfekčný účinok. Svoj pitný režim skúste doplniť aj o čerstvé zeleninové šťavy (ideálne zo zelenej listovej zeleniny). Pravidelne pite aj špeciálne urologické čaje.

V boji proti zápalu močových ciest sú spoľahlivým pomocníkom aj brusnice. Prečo práve toto bobuľové ovocie? Obsahuje totiž látky proantokyanidiny, ktoré bránia baktériám zachytiť sa na stenách močového mechúra. Brusnice tak podporujú vyplavovanie škodlivých baktérií von z tela. Navyše majú mierne antibiotické účinky. Niekoľkokrát za deň popíjajte brusnicový džús alebo brusnicový sirup zmiešaný s vodou. Prospešné pre vás sú aj sušené brusnice.

Okrem brusníc vám pomôže aj ananás. Čerstvý ananás totiž obsahuje látku bromelaín, ktorá má protizápalové účinky. Pojedanie tohto tropického ovocia tak zmierňuje prejavy zápalu močových ciest.

Pri zápale močových ciest by ste mali mať svoj podbruško stále v teple.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.