Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zabiť baktérie a zápach v ústach

reklama:
Ako zabiť baktérie a zápach v ústach

Máme pre vás niekoľko jednoduchých spôsobov, ako bojovať proti zlému dychu pomocou vecí, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Používajte prírodné ústne vody a osviežovače dychu

  • listy mäty pomáhajú bojovať proti zlému dychu a osviežujú ústa
  • korenie ako klinčeky , kardamóm a semená feniklu sú vynikajúce v boji proti zápachu v ústach
  • jedlá sóda je ďalšia prírodná ústna voda, ktorá je ľahko dostupná, jednoducho rozpustite čajovú lyžičku jedlej sódy v šálke vody a použite na vypláchnutie úst. prípadne môžete tiež namočiť svoju mokrú zubnú kefku do jedlej sódy a použiť ju na čistenie zubov
  • čaj vyrobený z listov pískavice je skvelým antibakteriálnym osviežovačom úst. Začnite svoj deň tým, že vypijete šálku toho

Pite najmenej 2 litre vody denne

Udržiavanie hydratácie má mnoho zdravotných výhod a vyhýbanie sa zlému dychu je len jedným z nich. Sliny zabraňujú množeniu baktérií a voda je potrebná pre efektívne fungovanie slinných žliaz. Pitná voda je prvoradá, pokiaľ ide o prevenciu rastu baktérií a zlého dychu spôsobeného nedostatočnou vlhkosťou a slinami v ústach. Vyhnite sa sladkým džúsom v noci, pretože môžu napomáhať hromadeniu baktérií v noci.

Sledujte čo jete

O niektorých potravinách je známe, že spôsobujú zlý dych, takže je najlepšie sa im vyhnúť. Cibuľa a cesnak sú najčastejšími vinníkmi, pokiaľ ide o nepríjemný dych. Nezabudnite však tiež, že cibule sa úplne nezbavíte, pretože výskum ukazuje, že konzumácia cibule zabila 4 rôzne kmene baktérií, ktoré môžu spôsobiť zubný kaz a ochorenie ďasien. Vyhnite sa tiež potravinám s vysokým obsahom fruktózy alebo kyseliny, pretože podporujú rast baktérií.

Ak máte hlad, skúste jesť jablká alebo jogurt. Jablká obsahujú heteropolysacharidový pektín, o ktorom je známe, že stimuluje produkciu slín, zatiaľ čo aktívne kultúry v jogurte pomáhajú redukovať baktérie v ústach.

Poškriabte si jazyk

Váš jazyk môže byť živnou pôdou pre páchnuce baktérie. Potom, čo si vyčistíte zuby, použite zubnú kefku na škrabanie jazyka všetkých baktérií, vedľajších produktov z baktérií alebo plaku. K tomu môžete použiť škrabku na jazyk.

Kefa dvakrát denne a niť raz.

Udržujte vaše ďasná zdravé

Baktérie sa zhromažďujú vo vreckách na spodnej časti zubov a vytvárajú zápach. Je známe, že choroby ďasien spôsobujú zlý dych. Ak chcete zachovať zdravie ďasien, vyberte zubnú pastu, ktorá obsahuje fluorid . Prestaňte fajčiť, pretože fajčenie oslabuje váš imunitný systém a je silne spojené s nástupom problémov súvisiacich s gumou. Tiež fajčenie sťažuje hojenie ďasien, akonáhle sú poškodené.

Žujte ovocnú kôru

Opláchnite kôru citrusových plodov, ako je citrón alebo pomaranč, než ju vložíte do úst a žujete. Nielenže vám vydýchne dych čerstvosti, ale kyselina citrónová v ňom tiež povzbudí slinné žľazy, aby produkovali viac slín, čo je prirodzená obrana úst proti zlému dychu a zubným kazom spôsobujúcim zubný kaz.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.