Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zastaviť hnačku – Recepty, ktoré pomôžu pri hnačkových ochoreniach

reklama:
Ako zastaviť hnačku - Recepty, ktoré pomôžu pri hnačkových ochoreniach

Zastaviť hnačku je neľahká úloha. Ak už na Vás príde, je potrebné podniknúť diétne opatrenia. Strava pri hnačke musí byť šetrná a bohatá na draslík a sodík. Nasledovné recepty Vám pomôžu prekonať toto náročné obdobie.

Ryžový odvar

Ryžu dáme do dostatočného množstva vody variť domäkka. Malým deťom podávame len vodu z ryže, starším deťom celý vývar aj s ryžou. Dobre to rozmixujeme a podávame vo fľaši alebo lyžičkou. Ak to odmieta, môžeme pridať trošku rozmixovaného banánu. Získame tak príjemnejšiu chuť.

Mrkvová polievka

500 g mrkvy očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme 1 liter vody a varíme asi 1 1/2 hodiny, potom rozmixujeme na jemnú kašu, nakoniec doplníme s prevarenou vodou do 1 litra, t.j. celého pyré aj s vodou bude 1 liter. Pridáme 1/2 zarovnanej čajovej lyžičky ryžovej kaše. Podávame po lyžičkách alebo z fľašky s cumlíkom, na ktorom sme urobili dostatočne veľkú dierku.

Dusená mrkva s ryžou a vločkami

Mrkvu nastrúhame nahrubo, zalejeme vriacou vodou, vsypeme umytú ryžu a ovsené vločky. Všetko uvaríme do mäkka a rozmixujeme.

Puding ryžový alebo kukuričný

Vo vode uvaríme do mäkka ryžu (alebo použijeme kukuričnú instantnú kašu) najmenej pol hodiny a zahustíme ju rozmiešaným pudingovým práškom, ktorý povaríme najmenej 2 minúty, ľahko osladíme a dobre rozšľaháme.

Zemiaková kaša s jablkami

Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme ich vodou (asi 1 cm nad zemiakmi), mierne prisolíme a po chvíli pridáme kúsky lúpaného jablka. Dovaríme spoločne, scedíme a za tepla roztlačíme alebo rozmixujeme podľa veku dieťaťa.

Dusená mrkva s ryžou a vločkami

Mrkvu nastrúhame, zalejeme vodou, vsypeme umytú ryžu a ovsené vločky. Všetko spolu do mäkka uvaríme a pre menšie deti aj rozmixujeme.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. marca 2018

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.