Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zvládnuť ranné vstávanie a vyprevadenie detí do školy? Stresu a zhonu predídete vďaka príjemným rituálom

reklama:
Ako zvládnuť ranné vstávanie a vyprevadenie detí do školy? Stresu a zhonu predídete vďaka príjemným rituálom

Pokojné ráno, kedy sa pri raňajkách stretnete s deťmi, ktoré sa následne bez dohovárania oblečú a vykonajú rannú hygienu. Pár minút na to ich zaveziete do školy. Pre rodičov malých školákov to znie ako rajská hudba, ale opak býva realitou. Aby vaše ranné vstávanie a vyprevádzanie detí prebiehalo hladko, máme pre vás pár tipov.

Nenechajte svoje dieťa ponocovať, žeňte ho čoskoro do postele

Príprava pohodového rána a bezproblémového vstávania by mala u vás doma začínať už predchádzajúci deň. Svojho školáka zažeňte do postele ideálne medzi 20. a 21. hodinou večernou, mal by totiž naspať aspoň 8 hodín. Vďaka tomu zaistíte, že sa dostatočne vyspí a nebude mať ráno problémy so vstávaním. Naučte svoje dieťa, aby chodilo večer spať v rovnakú hodinu.

Oblečenie, desiatu aj veci do práce si pripravte deň vopred

Ranné vyprevádzanie do školy býva naozaj hektické, dôkladne sa naň deň vopred pripravte. Svojmu školákovi urobte už večer desiatu, ktorú následne vložte do chladničky. Tiež deň vopred nachystajte nové oblečenie. A to nielen pre svojho potomka, ale aj pre seba. Sami sebe si taktiež večer nachystajte všetky veci do práce. Vďaka týmto maličkostiam ušetríte ráno veľa drahocenného času.

Zabráňte tomu, aby ste mali ráno zlú náladu

Dobrá nálada robí divy, a to hlavne ráno. Pokiaľ chcete vstávať nabití elánom, prestaňte používať budík s typicky ostrým zvukom. Nechajte sa naopak budiť chytrým telefónom, v ktorom si ako tón budíka navoľte príjemnú melódiu alebo hudbu svojej obľúbenej piesne.

Potom sa pustite do budenia svojho školáka, ktorý spí vo svojej izbe. Rozhodne ho nebuďte slovami "Vstávaj!" alebo "Zaspali sme!". Skúste ho naopak pohladiť a príjemným hlasom mu povedať, aký krásny bude nasledujúci deň.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.