Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Aktivity pre deti – zabavte ich na záhrade

reklama:
Aktivity pre deti - zabavte ich na záhrade

Vždy, keď je pekné počasie, láka nás ísť von. Najmä deti sa vedia vonku poriadne vyhrať a neraz je priam nemožné dostať ich neskôr naspäť domov. Chcete sa s nimi zabaviť a užiť si slnečné lúče? Pripravili sme pre vás inšpiráciu na hry pre malé aj väčšie deti. Stačí si len vybrať.

Vonkajšie aktivity pre deti

Existuje množstvo zábavných hier pre deti, ktoré môžete skúšať vonku. Väčšina z nich býva zameraná najmä na pohyb, no sú taktiež také, pri ktorých si malí nezbedníci potrápia aj svoje hlavičky. Ak radi súťažia, o to lepšie. Nezabúdajte však aj na oddych. Urobte si pohodlie záhradnej hojdačke a jednoducho sa s deťmi iba rozprávajte, prípadne ich z nej sledujte pri hrách.

Pohyb je dôležitý

Čo sa týka pohybových aktivít, o tie veru naozaj nie je núdza. Najčastejšie sa deti naháňajú alebo sa hrajú na schovávačku. Pohyb je pre ne veľmi dôležitý, pretože zlepšuje ich koordináciu, pohybové zručnosti a vplýva aj na ich psychiku či imunitu.

Pohybové hry pre najmenších

Máte doma malé dieťatko, ktoré len nedávno začalo štvornožkovať či už aj chodiť? Preskúmajte s ním vašu záhradu. Vám to možno nepríde až také zaujímavé, ale pre to malé stvorenie je tam toho toľko, čo môže objavovať. Môžete ísť kvietok po kvietku, hľadať mravčekov v tráve, prípadne si len užívať jeho štvornožkovanie a prvé pokusy o chodenie.

Pohybové hry pre škôlkarov a väčšie detičky

Keď už je dieťatko väčšie, zahráte sa s ním aj rôzne športy. Podľa jeho zručností si s ním môžete kotúľať alebo hádzať loptičku, zhadzovať loptičkou kolky alebo sa trochu ponaháňať.

Ak si chcete čas strávený s deťmi vonku spestriť, vyskúšajte bublifuk. To zabaví nielen menšie, ale aj väčšie detičky. Veľmi populárny je takzvaný obrí bublifuk, ktorý si viete poľahky vyrobiť aj doma. Naplňte si lavór jarovou vodou a užite si plno zábavy.

Aj školáci si prídu na svoje

Pamätáte si, ako ste ako malí skákali cez švihadlo, prípadne ste si kriedou nakreslili čísla v políčkach a po tých ste následne skákali? Tieto hry si obľúbia aj vaše deti. Takisto im môžete na dvore vymyslieť rôzne prekážkové dráhy.

Niečo pre bystré hlavičky

Čo takto skĺbiť príjemné s užitočným? Ukryte v záhrade poklad a pripravte deťom rôzne prekážky a indície vo forme hádanok, ktoré budú po ceste za pokladom postupne zdolávať. Deti sa nielen zabavia, ale aj niečo naučia. Samozrejme, hádanky treba vždy prispôsobiť deťom tak, aby neboli príliš náročné. Nie je totiž nič krajšie ako šťastné deti, ktoré niečo uhádli. Tá detská radosť z výhry je neopísateľná.

Ak ale chcete niečo tvorivé, do čoho zapojíte aj deti, vyskúšajte s nimi prejsť všetky rastlinky, ktoré máte v záhrade, a vyrobiť si s nimi herbár. Chlapcov to možno nebude až tak baviť, ale s nimi zase môžete vyrábať a neskôr púšťať šarkana, prípadne si postaviť lietadielko alebo urobiť prak.

Čas na oddych

Vonku sa nemusíte celú dobu iba šantiť. Oddýchnite si s deťmi, sadnite si k stolu a zahrajte si nejaké spoločenské hry alebo sa iba porozprávajte. Výborne si oddýchnete napríklad už vo vyššie zmieňovanej v záhradnej sieti či hojdačke.

Ktoré aktivity sú vaše obľúbené?

Zaujala vás niektorá z nami spomenutých aktivít alebo máte iné, ktoré sú vašimi obľúbenými? Každopádne, určite ich vyskúšajte čo najviac, pretože nikdy neviete, ktorá sa práve vašim deťom zapáči.

(U/PR) Obrázky:

Kids photo created by master1305 – www.freepik.com

People photo created by pressfoto – www.freepik.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.