Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babička sa snaží ukázať, že každý môže pomôcť planéte. Za rok vyčistila 52 pláží!

reklama:
Babička sa snaží ukázať, že každý môže pomôcť planéte. Za rok vyčistila 52 pláží!

Vyhlásila vojnu plastom. Sedemdesiatnička Pat Smith sa rozhodla, že pôjde svetlým príkladom ostatným a ukáže im, ako možno odbremeniť životné prostredie od odpadu vyprodukovaného ľudstvom.

Nie je žiadnym tajomstvom, že jednorazové výrobky z plastu dokážu narobiť poriadnu paseku v prírode. Napríklad také slamky končia nielen na skládkach odpadu, ale vo veľkej miere znečisťujú tiež pláže a oceány, a ohrozujú tak prirodzený život fauny a flóry.

relklamatext1

Na zlepšenie čoraz dramatickejšej situácie už vzniklo viacero iniciatív a do bitky za životné prostredie sa pustila aj 70-ročná Pat Smith zo Spojeného kráľovstva. Žena v dôchodkovom veku bola zhrozená enormným znečistením planéty do takej miery, že na vlastnú päsť rozbehla kampaň “Posledná slamka”.

Pat bola silne odhodlaná urobiť niečo s kritickou situáciou, a tak si pre rok 2018 dala netradičné predsavzatie. Každý týždeň celého roka vyčistí jednu pláž! To je dosť veľa práce, najmä pre 70-ročnú babičku. Našťastie, neostala v tom celkom sama. Okrem vnúčat a ďalších rodinných príslušníkov ju v jej aktivitách podporili aj ďalší dobrovoľníci.

Ceľom dôchodkyne bolo dokázať, že každý, bez ohľadu na vek, môže zmeniť a pozitívne ovplyvniť svet okolo nás. Jej iniciatíva neskončila rokom 2018, Pat Smith aj naďalej čistí pláže a mení ich zo znečistených skládok odpadu na nedotknuté a opäť krásne miesta. Tak, ako to mala pôvodne v pláne príroda.

Foto: Facebook/Final Straw Cornwall

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júna 2023Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.