Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Britskí vedci skúmali nový kmeň koronavírusu: Desivé zistenie

reklama:
Britskí vedci skúmali nový kmeň koronavírusu: Desivé zistenie

Nový kmeň koronavírus SARS-CoV-2 objavený na juhu Anglicka sa môže šíriť rýchlejšie ako ostatní. Usudzujú to experti britskej vlády na čele s hlavným poradcom pre zdravotnícke otázky Chrisom Whitty …

VIAC K TÉME KORONAVÍRUS TU

Ten v sobotu vo vyhlásení uviedol, že o veci bola informovaná Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Britský premiér Boris Johnson predtým zvolal rokovania kabinetu, špekuluje sa, že ešte v sobotu ohlási sprísnenie karanténnych opatrení.

Anglicka v týchto dňoch zažíva prudký nárast denných počtov novo potvrdených infekcií a minister zdravotníctva Matt Hancock už pred niekoľkými dňami vývoj spájal s novým variantom koronavírus. Pri vystúpení na pôde parlamentu zároveň povedal, že nič nenasvedčuje tomu, že by zmutovaný vírus vyvolával ťažšie prípady choroby Covid-19 alebo že by u neho nebola účinná vyvinutá vakcína.

Slovenský jasnovidec predpovedal, kedy skončí pandémie, odhaľte jeho proroctvo

Britské médiá však informovali, že v zákulisí v súvislosti s novým kmeňom panovali obavy. Kvôli zhoršenie epidemické situácie na juhu Anglicka sa tento týždeň sprísnili opatrenia pre Londýn a jeho okolie.

„V dôsledku rýchleho šírenia nové varianty, dát z predbežného modelovanie a rýchlo rastúceho výskytu nákaz na juhovýchode má teraz poradná skupina pre nové a nastupujúce respiračné vírusové hrozby (NERVTAG) za to, že nový kmeň sa môže šíriť rýchlejšie,“ uviedol vo vyhlásení Whitty. On a jeho spolupracovníci situáciu ďalej analyzujú, zároveň je podľa neho dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby obyvatelia dodržiavali zásady boja proti Covidu-19.

Ďalšie podrobnosti by mohli prísť po 16:00 londýnskeho času (17:00 SEČ), kedy má pred novinárov spoločne s Whitty a vrchným poradcom vedeckého Patrickom Vallanceom vystúpiť premiér Johnson. Ten sa podľa spravodajskej spoločnosti BBC už v piatok zapojil do mimoriadneho rokovania o možnosti zavedenia nových reštrikcií.

VIAC K TÉME KORONAVÍRUS TU

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. decembra 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.