Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chlapec celý deň je a nemôže prestať. Neuveríte, koľko už váži

reklama:
Chlapec celý deň je a nemôže prestať. Neuveríte, koľko už váži

Deti a dospievajúci veľmi často trpia nadváhou. To všetko kvôli tomu, že ich metabolizmus ešte nie je stabilizovaný. Ale brazílske dieťa, ktoré sa volá Misael Caldoño Abreu, prekonáva všetky mysliteľné a nepredstaviteľné rekordy. Momentálne jeho váha presahuje 80 kilogramov.

Misael sa narodil v roku 2011. Narodil sa neskoro, matke v čase narodenia dieťaťa bolo 37 rokov. Naozajstnú lásku k jedlu prejavilo bábätko už v prvom mesiaci, za prvých 30 dní života bábätko pribralo tri kilogramy, čo zapôsobilo na všetkých lekárov, ktorí ho videli. Ale rýchlosť priberania sa s vekom nezmenila. Už v piatich rokoch začal chlapec vážiť ako dospelý muž. Jeho váha presahovala 80 kilogramov. Potom lekári vyhlásili skutočný poplach a začali dieťa vyšetrovať, aby pochopili, či tento stav ohrozuje jeho život alebo nie.

Komplexné vyšetrenie preukázalo problémy so štítnou žľazou a vzácne genetické ochorenie, vrodený Prader-Willi syndróm. Toto ochorenie je spôsobené tým, že sa z nejakého dôvodu stratí fragment génov od otca. Syndróm bol prvýkrát popísaný až v roku 1956, je zle pochopený a vyskytuje sa u jedného dieťaťa z 15 000. Obvykle je charakterizovaný obezitou, mentálnou retardáciou, tvárovou dysmorfiou a ďalšími defektmi. Práve táto choroba spôsobuje, že chlapec neustále pociťuje hlad. Brazílski lekári nechápu, ako chlapcovi pomôcť.

Práca s psychológom, obmedzovanie jedla a tak ďalej nijako nepomohlo. Vďaka tomu mal chlapec naordinované každodenné prechádzky, ale ani tu si sám neporadí, rodičia ho musia pri pohybe držať. Clapec sám chápe, že s ním niečo nie je v poriadku. Často sa na seba pozerá do zrkadla a porovnáva sa so svojimi rovesníkmi.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.