Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chlapec urobil krásny čin, predtým než zomrel. Lekári sa mu za to poklonili

reklama:
Chlapec urobil krásny čin, predtým než zomrel. Lekári sa mu za to poklonili

Dnešný článok bude o jednom chlapcovi, ktorý urobil krásny čin pred tým, než zomrel. Tomuto chlapci bolo 11 rokov a volal sa Liang Yao, a pochádzal z čínskej provincie Guangdong. Bol to neobyčajný chlapec. Od malička si prial byť superhrdinom, aby mohol všetkým pomáhať a zachraňovať životy. Vždy chcel pomôcť všetkým, ktorí to potrebovali. To chce ale veľa detí, ale tento chlapec si nekupoval len komiksy, ale urobil oveľa viac. Chlapec bohužiaľ od svojich 9 rokov trpel zákernou chorobou, mal rakovinu mozgu. Bohužiaľ žiadne liečby ani operácie nepomohli. Keď sa blížil jeho koniec, tak poprosil svojou mamičku o jednu vec. Poprosil ju o to, aby darovala jeho orgány tým, čo to potrebujú.

Tento chlapec moc dobre vedel, že tým činom môže niekomu pomôcť. Je veľmi pravdepodobné, že sa o tejto skutočnosti dozvedel v škole. Svojej matke ešte povedal niekoľko viet. Povedal, že videl veľa ľudí, ktorí robia dobré skutky. Tiež si myslí, že tí sú skvelí, a že i on chce byť tiež skvelý. Chlapec deň na to svojej chorobe podľahol, a jeho matka uskutočnila a urobila to, o čo ju poprosil. Keď tento chlapec zomrel, odobrali mu obličky a pečeň. Odobraté orgány boli úspešne transplantované tým, ktorí ho potrebovali.

Všetci lekári z nemocnice boli týmto činom dojatí a obdivovali jeho odvahu, a obetavosť pre druhých. Spravili aj fotku, kedy tomuto chlapci lekári tlieskali a prejavovali mu obrovskú úctu. Tento chlapec zomrel ako hrdina, a naďalej bude žiť v iných telách prostredníctvom orgánov. Teraz si poďme povedať niečo o darovaní krvi.

Štatistiky hovoria, že v Amerike je potrebné darovať krv každé 2 sekundy. K tomu, aby sa to splnilo, by bolo potrebné 41 tisíc darcov krvi denne.

Krv sa používa na mnoho rôznych vecí

Trebárs je potreba pre ľudí, ktorí podstupujú chemoterapiu, pacientov s anémiou, alebo napríklad pre ľudí po autonehode. Pozrieme sa ešte na to, k čomu je potreba kostná dreň. V Amerike sa denne transplantuje približne 49 kostných drení. Každú hodinu umiera 5 ľudí na rakovinu krvi. Teraz sa celková situácia má tak, že takmer 100 tisíc ľudí je na zozname čakajúcich, na prijatie darovaných orgánov v Amerike.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.