Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo deti potrebujú? Nie je to vzdelanie, ale láska! Tieto rady zmenia aj Vaše správanie k svojim vlastným potomkom.

reklama:
Čo deti potrebujú? Nie je to vzdelanie, ale láska! Tieto rady zmenia aj Vaše správanie k svojim vlastným potomkom.

Všade možne sa môžete dozvedieť celú radu rád, informácií a tipov, ktoré sú zamerané na to, čo je pre Vášho potomka najdôležitejšie. Veľmi často sa stretnete s informáciou tom, že tým najdôležitejším pre neho bude predovšetkým vzdelanie. A to z dôvodu, že vďaka dobrému vzdelaniu bude mať Váš potomok dobrú prácu a dostatok peňazí. Tie ale nie sú v živote všetko. Sú aj iné priority. Na tie je dobré sa zamerať vo chvíli, keď máte v pláne Vášho potomka vychovávať. Viac ako vzdelanie si totiž zaslúži lásku.

Prečo práve láska?

Detstvo je obdobie každého z nás, kedy získavame znalosti, skúsenosti, rovnako ako nové pohľady na svet. Ide tiež o obdobie, počas ktorého sa detská myseľ formuje a jeho telo sa vyvíja. Zabúdať nesmieme tiež na fakt, že toto je aj obdobie, počas ktorého je človek najviac zraniteľný. Je veľa vecí, ktoré sa môžu dieťaťa dotknúť a ktoré ho môžu poznamenať. A to je dôvod, prečo je to práve láska, ktorá je tak dôležitá. Vďaka láske dieťa všetky nástrahy vo svojom živote bez problémov zvládne.

Majte svoje deti rady

Tým, že svojim deťom prejavíte lásku, ukazujete tiež to, že ste ich oporou. Že sa na Vás môžu spoľahnúť a že medzi Vami panuje vzájomná dôvera. Čo je naopak veľký problém, to je situácia spojená s tým, kedy miesto lásky dávate deťom veľa starostí. Kedy na ne máte až prehnané požiadavky, alebo ich dokonca zaťažujete svojimi problémami. Je potrebné povedať, že bežné domáce povinnosti na mysli nemáme. Máme však na mysli to, čo dieťa stále viac odnáša na druhý breh. Teda na breh dospelých ľudí, aj keď Vaše dieťa by malo byť stále na brehu druhom, čo dokladá aj jeho samotný vek.

Robte to, čo deti chcú

Nechajte svojho potomka nech Vám sám povie, alebo nech Vám dá sám najavo, čo chce. Uvidíte, že je to práve láska, ktorú vyhľadáva a ktorú vyhľadávať bude. Niekedy Vám dieťa vyrobí darček, inokedy samo o sebe pomôže. Ďalej sa príde pomaznať, rado sa pritúli, alebo k Vám zaľahne do postele, či chce, aby ste mu boli na blízku, keď zaspáva. Všímajte si toho, čo Váš potomok robí a čo po Vás chce. Nejde o nič iné, než o prejavy lásky. Také, ktoré Vám nielen dáva, ale ktoré chce aj od Vás. A tie sú dôležitejšie, než neustále poučovanie, alebo dokonca jeho preťažovanie. To si mnoho rodičov neuvedomuje.

Čo robíte v skutočnosti?

Skúste sa zamyslieť nad tým, ako sa ku svojmu dieťaťu správate. Koľkokrát za Vami Váš syn alebo dcéra prišli a koľkokrát od Vás chceli lásku? A aká bola Vaša reakcia? Nemali ste čas? Mali ste veľa práce, venovali ste sa mu len pár desiatok sekúnd? Alebo ste ho poslali dokonca preč, či ste uprednostnili televíziu alebo počítač? Zamyslite sa nad tým, koľkokrát ste toto urobili a koľkokrát ste svoje dieťa nechali bez toho, čo potrebuje najviac, teda bez lásky.

Budú chcieť viac? To nevadí

Áno, vyžadovaná láska sa môže stupňovať. To predsa nie je problém. Je lepšie byť s dieťaťom viac, než následne ľutovať chvíľ, kedy ste na neho nemali čas. Žijeme v dobe, ktorá prináša mnohé riziká. Nikdy nevieme, čo bude na druhý deň a ako sa náš život zmení. To je vhodné mať na pamäti. Preto je lepšie dať jeden deň radšej viac lásky, než potom ľutovať, že ste na niečo podobné nemali čas.

Vaše dieťa bude tým najlepším

K čomu dostatok lásky vedie? Sami z toho budete prekvapení. Dieťa bude milé na všetkých okolo. Bude sa snažiť pomáhať ostatným. Bude sa im venovať a bude im na blízku. Naučia sa o niečo slušne žiadať, naučia sa ďakovať, rovnako ako bude lepšie rozlišovať medzi tým, čo môže a čo nemôže. Samo sa začne vyvíjať a v zdelávat tou pravou cestou. A to len vďaka tomu, že mu budete prejavovať lásku a tým posilňovať vzájomnú dôveru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.