Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo nenosiť v peňaženke, aby ste to neskôr neľutovali

reklama:
Čo nenosiť v peňaženke, aby ste to neskôr neľutovali

Strata peňaženky dokáže poriadne zamrzieť. Obzvlášť, ak ste v nej mali väčší obnos peňazí, nejaké cennosti, alebo poklady osobného charakteru. Či už ste ju niekde zapatrošili sami, alebo vám ju nebodaj ukradli, je málo pravdepodobné, že sa vám vráti. Aby ste sa vyhli zbytočným slzám beznádeje, niektoré veci by ste v peňaženke radšej držať vôbec nemali.

Platobné karty

Držať všetky platobné a kreditné karty na jednom mieste nie je ani trošku múdre. Najmä v prípade, že sú bezkontakné. Ak stratíte peňaženku, nečestný nálezca si môže prísť na svoje ešte pred tým, než stihnete všetky zablokovať. Je preto oveľa lepšie nosiť so sebou iba jednu kartu, ktorú v daný deň budete používať.

Účty, potvrdenia, šeky

Doklady o platbách je lepšie uskladňovať v bezpečí domova. Ak totiž prídete o peňaženku, tieto papiere by sa mohli dostať do rúk skúsených podvodníkov. A tí sú z nich v mnohých prípadoch schopní získať prístup k informáciách o vašich transakciách a dokonca aj o vašom bankovom účte.

USB kľúč

Strata USB kľúča je nielen nepríjemnou, ale častokrát aj nebezpečnou záležitosťou. Najmä v prípade, že vaše zariadenie obsahuje citlivé údaje. V tom menej bolestnom prípade prídete o všetky vaše dáta, v horšom môžu byť aj zneužité. Pokúste sa preto svoje zariadenia nechávať doma a prenášať ich naozaj len keď je to nevyhnutné. Preventívne si tiež zálohujte súbory a zaheslujte dôležité dokumenty.

Kondómy

Mať ochranu po ruke nie je nikdy na zahodenie, no peňaženka nie je práve najvhodnejšie miesto na jej uskladnenie. Samozrejme, ak stratíte kondómy, pravdepodobne vás to príliš nerozhodí. Ide skôr o to, že môže dôjsť k ich poškodeniu. Vplyvom tepla sa, napríklad, stáva latex slabším a v peňaženke môže tiež prezervatív ľahko dôjsť aj do kontaktu s niečím ostrým bez toho, aby ste vôbec o tom mali potuchy.

Foto: pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. júna 2023Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.