Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo nesmie chýbať žiadnej mamičke v kabelke?

reklama:
Čo nesmie chýbať žiadnej mamičke v kabelke?

Ísť s dieťaťom čo i len na krátku prechádzku v okolí domova sa nezaobíde bez toho, aby bola mama pripravená (takmer) na všetko. Poradíme vám, čo si zbaliť do kabelky (alebo možno skôr do batoha), aby vás nič neprekvapilo.

Zoznam vecí, ktoré potrebujete mať pri sebe na prechádzke, sa líši v závislosti od toho, či idete s jedným alebo viacerými deťmi, či sa chystáte na dlhšiu alebo kratšiu prechádzku, prípadne aj od toho, aké sú deti veľké. Vo všeobecnosti však potrebujete byť pripravená predovšetkým na nasledovné situácie:

#1 Hlad a smäd

Všetky mamy, resp. rodičia na svete vedia, že aby bolo dieťa spokojné, musí byť v prvom rade najedené. Preto prvou situáciou, na ktorú musíte byť patrične pripravená, je hlad a smäd. Zbaľte si do tašky fľašu s vodou (prípadne čajom alebo iným nápojom, ktorý preferujete). Najlepším variantom je ale určite čistá voda. Má totiž využitie nielen ako nápoj, ale dá sa použiť aj v prípade, že potrebujete opláchnuť dieťaťu ruky, spadnuté lízatko či cumlík.

Na uspokojenie hladu si zbaľte aspoň malý snack. Ten dokáže čiastočne zasýtiť, ale dieťa sa nepreje, a tak vám doma neodmietne obed alebo večeru. Môže to byť nakrájané obľúbené ovocie či zelenina. Vhodné sú aj rôzne ovocné alebo jogurtové taštičky alebo aj tyčinky a chrumky. Zvoliť môžete aj zdravšie varianty ako napríklad celozrnné tyčinky, pohánkové či kukuričné chrumky. Prechádzka či krátky výlet môžu byť pre mnohých rodičov výbornou príležitosťou, ako svoje dieťa nakŕmiť, ak nechce jesť doma. Čerstvý vzduch totiž robí divy. Deti sú zrazu vyhladované a zjedia aj to, čo by bežne ofrflali.

#2 Voda, blato a iné pohromy

Keďže na prechádzky vonku sa chodí za každého počasia, musí byť mama pripravená aj na také pohromy, ako je skákanie v kalužiach či blate, hranie sa v mokrom piesku a lezenie po stromoch alebo schovávanie sa v mokrej tráve. Okrem toho, že dieťa vhodne oblečiete, pripravte si do tašky aj náhradné oblečenie. Ak idete na dlhší výlet, do kufra auta si pre istotu pribaľte aj náhradné topánky.

V prípade malých detí je určite nevyhnutné nosiť so sebou plienky a vlhčené utierky. Utierky sa zídu nielen pri malých deťoch, ale majú univerzálne využitie na utieranie a špinu akéhokoľvek druhu. Dá sa nimi zachrániť nielen dieťa, ale často aj sedačka auta či oblečenie mamy. Okrem vlhčených utierok nezabudnite ani na obyčajné papierové vreckovky či utierky. Dokážu pomôcť aj v takých prípadoch, ako je napríklad mokrá lavička či šmykľavka alebo vyliaty čaj v aute. Keďže mama musí byť pripravená na všetko, určite nezabudnite ani na sezónne výkyvy počasia a zbaľte si podľa potreby dáždnik, pršiplášť či slnečné okuliare.

Náš tip: Okuliare všetkých veľkostí a typov nájdete v obchode Eyerim.sk. Pre ich zvýhodnenú ponuku využite Eyerim zľavový kód.

#3 Nuda a rozptýlenie

Ísť na prechádzku, výlet alebo do obchodu s dieťaťom je občas veľmi náročné. Staršie deti si síce dokážu nájsť zábavu všade, ale nie vždy je to vhodné. Preto upriamte ich pozornosť na niečo, čo je bezpečné. Menšie deti sa zase môžu v kočíku nudiť, čo dávajú mame najavo hlasným plačom. Preto majte v taške pripravené hračky, ktoré deti zabavia a rozptýlia. Kým mladším deťom bude stačiť obľúbená hračka alebo cumeľ, pre staršie musíte mať už v zálohe niečo zaujímavejšie – napríklad obrázkovú knižku alebo kresliacu tabuľku. No a pre tie najväčšie prípady núdze majte poruke i nejakú drobnú sladkosť, napríklad lízatko či cukrík.

Náš tip: Inšpirácie (nielen) na zaujímavé hračky pre deti nájdete na stránke www.alza.sk. Pre zvýhodnené a akciové ponuky využite výhodný Alza výpredaj.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.