Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo robiť s deťmi na záhrade v zime?

reklama:
Čo robiť s deťmi na záhrade v zime?

Pobyt na čerstvom vzduchu je rovnako dôležitý aj počas zimných dní. Nenechajte sa odradiť chladom či snehom. Vyzbrojte deti teplým oblečením a užite si spoločne zimnú záhradnú zábavu. Hľadáte inšpiráciu na zimné hry či aktivity? Ste na správnom mieste! Inšpirujte sa, čo robiť s deťmi na záhrade počas zimy.

Aj napriek chladu má zima svoje čaro. Pochopiteľne, na záhrade trávime omnoho menej času, ako počas letných mesiacov s príjemnými teplotami, no netreba zabúdať, že aj počas zimy vaši drobci potrebujú pobyt na čerstvom vzduchu. Tak prečo nespojiť príjemné s užitočným? Zabavte sa spolu s vašimi detičkami na záhrade. Ako na to?

Spoločné zazimovanie záhradky

S detičkami sa spoločne môžete pustiť do posledných záhradných prác tesne predtým, než sa záhradka odoberie na zimný spánok. Spojíte tak príjemné s užitočným – detičky budú na čerstvom vzduchu a naučia sa niečo nové o záhradkárčení. Viete, ako záhradku na zimu pripraviť? A stihli ste už urobiť to najhlavnejšie? Prečítajte si najpodstatnejšie veci, na ktoré by ste pri príprave záhradky na zimu určite nemali zabudnúť.

Pri zazimovaní záhradky môžete využiť pomoc vašich malých drobcov. Môžete sa spoločne pustiť do triedenia a čistenia záhradného náradia, ktoré ukrýva váš domček na náradie. Vytvorte si zoznam a zapojte deti do rozhodovania o tom, kam náradie umiestniť. Popri tom im môžete vysvetľovať, na čo sa dané náradie v záhradke využíva. Manipuláciu s náradím kvôli bezpečnosti nechajte na vás. Detičky vám môžu robiť pomocníka pri odškrtávaní zoznamu či rozhodovaní, či dané náradie treba vymeniť, opraviť či vyčistiť. Nezabudnite ani na samotný domček na náradie, ktorý si pred zimných spánkom tiež zaslúži revíziu. Taktiež, ak máte na záhrade altánok, skontrolujte aj ten. Domček na náradie či altánok by ste pred zimou mali určite poriadne skontrolovať a opraviť prípadné poškodenia, aby sa počas zimy vplyvom vlhkosti nezhoršili.

Zimné záhradné aktivity

Záhradný altánok nemusí byť stavbou, ktorá sa využíva len počas leta či teplejších dní. Altánok môžete využiť aj počas zimy. Môže byť miestom, na ktorom sa spoločne s detičkami zahráte rôzne zimné hry. Skvelou zimnou aktivitou pre deti, na ktorú môžete altánok a jeho priestor využiť, je výroba vtáčej búdky či kŕmidla pre vtáčiky.

Skvelú zábavu si detičkami môžete užiť pri aktivite zvanej hľadanie zimných pokladov. Ak vašu záhradu obdarila snehová nádielka, môžete do snehu schovať niekoľko predmetov, ktoré deti budú mať za úlohu nájsť. Aj snehová guľovačka môže nabrať nový dych. Vytvorte si niekoľko terčov, napríklad s využitím dreva a kriedy. Úlohou detí tak bude triafať snehové gule do terčov (a nie navzájom do svojich súrodencov či kamarátov). Neodmysliteľnou zimnou aktivitou je aj stavanie snehuliaka. Túto tradičnú aktivitu môžete ozvláštniť tak, že namiesto snehuliakov sa pokúsite stavať napríklad členov rodiny, domácich miláčikov či iné rôzne predmety alebo tvary. Môžete sa pokúsiť vytvoriť aj snehový zámok či hrad. Deti tak budú môcť popustiť uzdu fantázie a užiť si tvorivú snehovú činnosť.

Ani v zime netreba zabúdať na pobyt na čerstvom vzduchu. Využite zimné dni a inšpirujte sa aktivitami, ktorými si môžete spríjemniť chvíle s vašimi drobcami. Zabavte sa pri zimných záhradných aktivitách a predĺžte si spoločne strávený čas. A po poriadnej zábave si môžete vychutnať teplý čaj pri pohľade z okna napríklad na práve postaveného snehuliaka.

(U/PR) Zdroj obrázku: Maria Evseyeva / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. decembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.