Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo sa stane s vaším telom, keď každý deň zjete dva banány?

reklama:
Čo sa stane s vaším telom, keď každý deň zjete dva banány?

Banán je veľmi obľúbené ovocie. Či už medzi dospelými či malými deťmi. Jedná sa o tropické ovocie, ktoré v sebe skrýva tri druhy cukru – sacharózu, fruktózu a glukózu. Pokiaľ si banán doprajete na raňajky, doplníte tak energiu a podporíte trávenie. To je celkom pekné, všakže. A dokážete si predstaviť, čo sa stane, keď zjete rovno dva banány denne? Podľa skôr uskutočnenej štúdie, poskytujú dva zrelé banány toľko energie, koľko by sme získali za hodinu a pol cvičenia, preto si každý deň doprajte dva banány. Výpočet výhod je mnohonásobne väčší.

Pôsobí proti depresii

Štúdie ukazujú, že jedinci, ktorí trpia depresiami alebo úzkosťou a skonzumujú denne dva banány, sa ich stav po čase zlepší. Banány obsahujú tryptofán, ktorý dokáže v tele zvýšiť hladinu serotonínu a uvoľniť stres. Musíte ale jesť dva banány denne a to dlhodobo.

Proti anémii

Banány sa môžu pýšiť aj vysokým obsahom železa, preto ak ste anemickí, bude dobré, keď si doprajete dva banány denne. Po pár týždňoch sa vaše červené krvinky začnú zvyšovať.

Vyrieši problémy s krvným tlakom

Ako iste viete, banány obsahujú veľké množstvo draslíka, tým sú banány veľmi známe. A vďaka tejto zlúčenine budú banány bojovať proti vysokému tlaku. Tým pádom znižujú riziko kôrnatenia ciev a následného infarktu.

Zlepšujú stav mozgu

Dva banány denne sa odporúčajú predovšetkým študentom a seniorom. Banány totiž majú dobrý vplyv na funkciu mozgu. A ak očakávate nejakú náročnú skúšku, odporúčame jesť tri banány v deň skúšky a tri dni pred skúškou.

Proti zápche

Vďaka vysokému obsahu vlákniny, bude banán pôsobiť dokonale proti zápche. Nemá laxatívne účinky. Doprajte si dva kusy každý deň.

Proti páleniu záhy

Ak máte viac žalúdočných kyselín, môže sa stať, že sa vám obsah žalúdka po jedle vracia späť do pažeráka. To iste spôsobuje nepríjemné pálenie zvané: pálenie záhy. Na tento problém pomôže banán. Má totiž antacidové účinky.

Upokojuje rozrušené nervy

Banány obsahujú vysoké množstvo vitamínu B, a preto môžu byť vhodným riešením proti stresu. Pre ľudí, ktorí jedia v strese a rýchlo, celkovo prežívajú celý deň stres a zhon, sa odporúča jesť dva banány denne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.