Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dajte si pozor na muchy utopené v jedle

reklama:
Dajte si pozor na muchy utopené v jedle

Už máme možnosť vyhrievať sa počas slnečných letných dní. Ľudia, ktorí majú záhradné posedenie, alebo aspoň balkóny už si nejakú chvíľu vychutnávajú konzumáciu rôznych pokrmov vonku. Lenže to so sebou okrem pohody nesie aj určité riziká. Keď si jedlo vezmete von, nemáte takmer žiadnu šancu uchrániť ho pred olizovaním najrôznejšieho druhu hmyzu. Keď si predstavíte, čo taká mucha počas dňa robí, iste nám dáte za pravdu, že so sebou konzumácia jedla, v ktorom plávala mucha, nesie určité riziká.

Životný štýl múch ako kameň úrazu

Keď si vezmete denný program obyčajnej muchy, iste sa každému z vás vybavia činnosti, ktorými taká mucha trávi deň. Potom všetci iste uznáte, že práve mucha je jedným z najväčších prenášačov baktérií. To spôsobuje práve spôsob ich obživy, živí sa najmä výkalmi, zdochlinami a všeobecne odpadkami, ktoré nájdu počas svojho poletovania po svete. A práve pre to, čo všetko muchy môžu počas krátkeho sedenia na vašom jedle zanechať, sú na mieste obavy a tiež premýšľanie, či takéto jedlo ďalej konzumovať. Pokiaľ chcete tomuto riziku predísť, odporúčame radšej konzumovať jedlo doma, kde sa stretnete len výnimočne s nejakou zatúlanou muchou.

Muchy ako prenášači chorôb

Vzhľadom k vyššie uvedenému štýlu života múch je jasné, že na sebe prenášajú naozaj mnoho baktérií i vírusov. Dokážete si predstaviť, že sa vám tieto vírusy a baktérie vylúhujú treba v obedovej polievke? Okrem toho, že sa jedná o veľmi nepríjemnú predstavu, je tiež potrebné si uvedomiť, aké riziká táto situácia môže niesť. Vírusy a baktérie, ktoré sa v jedle vylúhujú, sa samozrejme prehltnutím dostanú dovnútra do tela, v ktorom môžu napáchať obrovské množstvo škôd v podobe rozvoja veľkého množstva chorôb. Niektoré z nich sú pomerne dobre vyliečiteľné, iné môžu byť vážnejšieho charakteru. Medzi tie vážnejšie choroby prenášané muchami patrí týfus, cholera či úplavica.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. júla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.