Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dali synovi všetko, len nie city. Vdova teraz ľutuje, že ho nevychovávali v striedmosti

reklama:
Dali synovi všetko, len nie city. Vdova teraz ľutuje, že ho nevychovávali v striedmosti

Urobila najväčšiu chybu svojho života? Dnes je stará pani presvedčená, že áno, aj keď si s manželom po celý život mysleli, že robia to najlepšie pre svojho jediného syna. Rodičia sa snažia vždy pre svoje deti urobiť maximum, pomáhajú im pri ich ceste životom a nešetria na nich. V príbehu, v ktorom hrá hlavnú úlohu osamelá vdova, však práve "všetko" spôsobilo, že syn si ničoho neváži a je celý život bezohľadný a bezcitný.

Nedostatok času, dostatok peňazí

Ovdovelá pani začína svoj smutný príbeh rozprávaním o tom, ako mali iba jedno dieťa, na ktoré však nemali dostatok času. Práve čas nahrádzali peniazmi, ktorých mali dostatok, pretože tvrdo pracovali. Vedeli zarábať, a zatiaľ čo sami svoje bohatstvo nedávali pred okolím najavo, synovi vynahrazovali čas, ktorý s ním nemohli tráviť, financovaním všetkého, na čo si len spomenul. Samozrejmosťou tak bol nový automobil k 18. narodeninám.

Nové auto vydržalo pár týždňov

"Syn si vybral krásne, ale tiež silné auto, ktoré sa pre začiatočníka vôbec nehodí. Netrvalo preto dlho a mal vážnu nehodu. Našťastie sa mu nič nestalo a vyviazol úplne bez zranení, ale z nového vozidla bol úplný vrak, "rozpráva nešťastne stará pani. S manželom mali výčitky, že sa mu nevenujú, netrvalo dlho a zaobstarali mu nový automobil. "Podobne ako striedal autá, menil priateľov aj partnerky, k ničomu si nevedel vytvoriť vzťah," dodáva vdova.

Sám vo veľkom dome

Synove nároky sa stupňovali, ale ako jedinému synovi by nikdy nepovedali "nie", preto mu v dospelosti manželia dopriali tiež nový dom s veľkou záhradou a bazénom, aby sa mohol usadiť a zaobstarať rodinu. On však nebol vychovaný tak, aby si niečoho vážil, preto ani dom nie je zárukou pre šťastný život. "Žije sám, vzťahy si nevie udržať, pretože na to nebol vychovaný." Dnes stará pani ľutuje, že hrali hlavnú úlohu v ich živote peniaze. "Všetko mohlo byť inak," dodáva plačlivo stará pani a končí rozprávanie o tom, ako dnes žije sama, rovnako ako jej 40-ročný syn, ktorý vo svojom živote nedokázal nič iné ako utrácať ich ťažko zarobené peniaze.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.