Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Detské pletené papučky v tvare včielky „okay baby“ „KIK“

reklama:
Detské pletené papučky v tvare včielky "okay baby" "KIK"

Slovenská obchodná inšpekcia oznamuje, že na trhu v SR zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý bol oznámený do systému RAPEX Nemeckom, a ktorý predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia.Ide o nasledovný výrobok: Detské pletené papučky v tvare včielky „okay baby“ „KIK“, Saison 111, Product group: 833, Order No: 5413400; kik 54134000833100000399

Krajina pôvodu: Čína

Popis výrobku: Detské pletené prúžkované čierno-žlté papučky v tvare včielky s bielymi krídelkami, očkami a ústami. Vypchávka je mäkká – penová, podrážka je z bielej textílie s malými plastovými bodkami. Papučky sa predávajú bez obalu, sú pripevnené ku kartónovej etikete šedej farby s vyobrazením malého dieťaťa a údajmi: cena, veľkosť a nápis okay baby.

Na zadnej strane etikety je uvedené: Saison, Product group, Order No., EAN kód a značka KIK.

Druh nebezpečnosti: chemické riziko

Príčiny nebezpečnosti: Skúšaním bolo zistené, že výrobok obsahuje nadlimitné množstvo azofarbív, ktoré sa nesmú používať v textilných a usňových výrobkoch, ktoré môžu prichádzať do priameho a dlhodobého styku s ľudskou pokožkou.

Opatrenia na ochranu trhu: Predmetný nebezpečný výrobok bol distribuovaný len v rámci kontrolovanej obchodnej siete. Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých bol nebezpečný výrobok stiahnutý od spotrebiteľov.

Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júna 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.