Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dieťatko sa narodilo predčasne a bojovalo o život v inkubátore. To, čo ho nakoniec zachránilo, vás chytí za srdce

reklama:
Dieťatko sa narodilo predčasne a bojovalo o život v inkubátore. To, čo ho nakoniec zachránilo, vás chytí za srdce

Dieťatko sa narodilo predčasne a bojovalo o život v inkubátore. To, čo ho nakoniec zachránilo, vás chytí za srdce.

Pesnička, kde sa spievalo „Spi dieťatko, zavri očká…“ sa chlapčekovi veľmi páčila a spievali ju vždy niekoľkokrát.

Pôrod však nastal predčasne a bol komplikovaný. Novonarodené dievčatko museli dať do inkubátora, pretože potrebovalo mimoriadnu starostlivosť. Rozochvelí rodičia sa pripravili na najhoršie, ich dieťatko má minimálnu šancu na prežitie.

Po týždni sa stav dievčatka ešte zhoršil. Vtedy sa mama odhodlala vziať svojho syna na jednotku intenzívnej starostlivosti pre novorodencov. Jedna zdravotná sestra sa jej v tom pokúsila zabrániť, ale žena neustúpila a priviedla chlapca k postieľke pokrytej hadičkami a drôtikmi, na ktorej maličká bojovala o svoj život.

Pri postieľke svojej sestričky braček inštinktívne sklonil tvár k tváričke bábätka a začal potichu spievať: „Spi dieťatko, zavri očká…“

Dieťatko okamžite zareagovalo. Začalo pokojne a pravidelne dýchať.

So slzami v očiach mu mama povedala: "Pokračuj, len spievaj!" Chlapček pokračoval. Dievčatko pohlo drobnými ručičkami.

Mama a otec plakali a smiali sa súčasne, zatiaľ čo zdravotná sestra s otvorenými ústami hľadela na scénu, ktorá sa tu odohrávala, a nemohla uveriť vlastným očiam.O niekoľko dní mama priniesla malinkú v náručí domov. Braček hlučne prejavoval svoju radosť.

Lekári v rozpakoch ťažko hľadali slová vysvetlenia. Mama a otec vedeli, že to bol jednoducho zázrak. Zázrak lásky staršieho brata k očakávanej sestričke.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.